Det är svårt att vinna ett slag när man står ensam i mitten!

Oavsett om man ser islam som en religion eller ideologi så är det ett laddat ämne för många människor. I och med att jag starkt tagit ställning mot kvinnoförtryck och radikal islam samtidigt som jag respekterar de som vill utöva sin religion, så hamnar jag i mitten och möter oförståelse från båda sidor.

Jag anser att människor från alla folkslag oavsett religion är välkomna att bosätta sig i Sverige, men förutsättningen är att man då lever sekulariserat – något som inte har fungerat de senaste två decennierna, vilket våra politiker tyvärr negligerat och nu ser vi vidden av problemet.

Jag anser vidare att kvinnoförtryck ska bekämpas å det grövsta och att det nu smittar av sig på små flickor, vilket dessvärre bejakas av det svenska samhället samt backas upp av regeringen, är helt oacceptabelt!

Den så kallade motståndsrörelsen som har supportrar såväl i Sverige som i Europa, verkar förakta hela religionen och de som utövar den – det vill säga man vill kasta ut islam samt alla muslimer från Europa eftersom man anser att det är en hatisk ideologi som vill utrota alla otrogna icke-muslimer samt att det inte finns någon liberal form av islam.

Muslimerna å sin sida, uppskattar inte heller alltid mina inlägg eftersom de upplever att jag hänger ut muslimer och svartmålar islam. De upplever det som att vår okunskap om islam och det faktum att svenskar är rädda för den kriminalitet som följer i massinvandringens fotspår gör att vi kanaliserar vår rädsla i form av hat mot muslimer. Hederskultur utövas trots allt inte enbart av muslimer, utan är kulturellt betingat.

Jag läste koranen i min ungdom och jag upplevde inte att den uppmanar till kvinnoförtryck eller hat och våld mot otrogna som så många förespråkar. Min uppfattning är snarare att fundamentalister förvränger profetens budskap i syfte att sprida hat och extremism – något jag väljer att kalla ”radikal islam”. När jag diskuterat ämnet med en muslim säger denne att många icke-muslimer tyvärr väljer att lyssna på terroristers tolkning av islam, men att det är dessa individer som är radikala och inte islam i sig.

Jag ser det som en religiös text likt bibeln som tolkas olika och tyvärr är det bokstavstrogna fundamentalister som förstör för alla andra och de finns i alla religioner.

Mitt ställningstagande mot slöja/hijab/burka/niqab har också fått kritik. Barnslöjor är många emot som tur är, men de flesta muslimer anser att det är ”frivilligt” för kvinnor att bära slöja i Sverige och av någon anledning inbillar sig även många svenskar att plagget bärs av fri vilja. I en diskussion härom dagen med en muslimsk man, menade han att det inte går att jämföra Sverige med länder som Iran eller Saudiarabien, där det står inskrivet i lagen, men enligt mitt tycke är det naivt att tro att alla kvinnor i Sverige täcker sig frivilligt när de lämnar hemmet.

Alltför många lever under förtryck även i vårt land, där tvång och hot är en del av deras vardag – att lämna dem åt sitt öde bara för att en bråkdel av kvinnorna gör det frivilligt är både grymt och inhumant! Jag kommer därför fortsätta att driva på debatten för en lagstiftning om slöjförbud på barn under 18 år även i fortsättningen och på sikt hoppas jag att även alla vuxna kvinnor i Sverige oavsett religion kommer att få möjlighet att känna vinden blåsa genom håret.

Muslimer säger ofta att det inte finns parallella samhällen med shariapoliser i Sverige, men det är sedan länge ett faktum och även om sharialagar inte implementerats i svensk lagstiftning än så länge (hoppas att det förblir så), går det inte att bortse från att regeringen låter det här fortgå eftersom man inte har något intresse av att agera.

Så här står jag ensam i mitten och kämpar mot islamism samtidigt som salafismen och wahabismen fortsätter breda ut sig i Sverige samt mot det vidriga kvinnoförtryck som sprids för vinden – utan att för den delen misskreditera vanliga muslimer och kräva att man utrotar islam.

Jag hoppas dock att fler ställer sig i mitten istället för att dra alla över en kam – vi kan inte vinna mot de onda krafterna så länge vi står i utkanten och låter hat samt fientlighet förblinda oss!

stuck.jpg

2 reaktioner till “Det är svårt att vinna ett slag när man står ensam i mitten!

  1. Läs koranen en gång till speciellt sura 4 och säg att det inte är en kvinnoförtryckande ideologi som måste bekämpas i sin helhet

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s