Vårt behov av en rakryggad landsfader som försäkrar oss om att allt kommer att bli bra har aldrig varit större!

På kvällens spinning-pass så spelades Bob Marleys gamla goding ”Three little birds” under stretchen och texten fick mig att reflektera över att vi verkligen saknar en stark ledare i Sverige som kan ingjuta mod i folket och försäkra oss om att allt kommer att bli bra.

Den nygamla regeringen har nu suttit vid makten i över en månad och under den tiden har ”det nya Sverige” fortsatt att visa sig från sin bästa sida genom att det sker mord, rån, bränder och våldtäkter alldeles för ofta – i kombination med radikal islams utbredning och med den ett kraftigt kvinnoförtryck. Varje vecka är det nya onödiga offer som skördas, medan regeringen står handfallen och ser på, eller snarare vänder bort blicken och till vilken nytta kan man fråga sig?

Men det är inte bara inrikes som vi har allvarliga problem med att upprätthålla tryggheten, landets redan undermåliga säkerhet står på spel i och med att upp mot 1000 jihadister från terrororganisationen IS står redo i Syrien att återvända ”hem” – ett problem som står överst på många europeiska länders agendor just nu. Jag har dock inte hört statsminister Löfvén yppa ett ord om detta, så jag antar att det inte är något att bry sig om utan han och parhästen Morgan Johansson har väl som vanligt full kontroll på läget!

Trots att problemen hopar sig och man ständigt oroar sig över barnens allt mörkare framtid, så fortsätter livet sin gilla gång och vardagen rullar på i en rasande fart. Men jag skulle ljuga om jag påstod att det är lätt att skaka av sig känslan av att man är maktlös i en värld styrd av galna politiker. Eller är de så galna egentligen? Jag tror snarare att de har sett den enorma uppförsbacke som ligger framför oss och insett att loppet är kört, men man fortsätter att låtsas som att det regnar genom att bara agera som om inget har hänt eller kommer att hända. Man serverar bröd och skådespel åt folket helt enkelt, förutom att det faktiskt rör sig om luftslott och tomma löften i det här fallet!

Nu har jag ingen käresta som kan viska i mitt öra ”Don’t worry about a thing, cause every little thing is gonna be alright!”, så jag får helt enkelt köra med en annan slagdänga – Gloria Gaynors ”I will survive”. Det är precis vad vi måste göra – överleva i en hård värld utan något skyddsnät eller uppbackning och det budskapet får vi överföra till våra barn genom att uppfostra dem till att bli ansvarsfulla, modiga samt självständiga individer som klarar av att stå pall när det blåser kallt, för en rejäl snålblåst är att vänta när de vuxit upp och ska lämna boet – det är tyvärr ingen högoddsare!

worry.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Vårt behov av en rakryggad landsfader som försäkrar oss om att allt kommer att bli bra har aldrig varit större!

  1. Jag hoppas att regeringen tar allvarligt på varningssignaler och klagomål. Och inte anklagar de oroliga för att vara än det ena och andra. Om människor upplever en oro så kan det ibland finnas fog för det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s