Jag kan villigt erkänna – jag vill inte dra mitt strå till stacken!

Att äta insekter har blivit en ny trend och tydligen kan 9% av svenskarna tänka sig att äta insekter för att skydda miljön. Numera finns det också en kokbok med recept av ”insektskocken” Ola Andersson – en guide för alla som vill dra sitt strå till stacken.

Kåldolmar på mjölmask eller chokladdoppade syrsor? Nej tack! Jag håller mig även i fortsättningen till kött, fågel, fisk och grönsaker.

En annan trend är växtbaserade drycker istället för klassiska mejeriprodukter – dryck gjord på havre, kokos, hasselnöt, soja eller mandel är redan etabletade produkter och nu kommer även drycken Sproud som görs på gula ärtor.

Nej tack – jag slår hellre ett slag för vanlig hederlig mjölk från en ko!

Vad kallas detta? Klimatvägrare? Ok, då är jag helt klart en sådan.

20190222_200320.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Jag kan villigt erkänna – jag vill inte dra mitt strå till stacken!

  1. Insekter? Aldrig i livet! I morgon lördag blir det fläskfilé med hemlagad potatisgratäng och som dryck serveras ett alldeles ypperligt rödvin eller ett gott och välsmakande öl på flaska för den som föredrar det.

    Gillad av 1 person

  2. Jag har faktiskt provat det, i Lijiang i västra Kina, och det var väldigt smakligt och gott. Det serverades tillsammans med ett mycket gott lokalt vin. Var och en får väl välja själv förstås.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s