I dagens samhälle är det svårt att inte ha fördomar!

Idag var jag sportlovsledig med barnen och vi var bland annat på biblioteket i grannkommunen. Den lilla orten har tagit emot många nyanlända de senaste åren och man ser dem lite varstans.

På biblioteket var det en arabisktalande muslimsk kvinna med sina två barn. Hon satt mest och pratade i sin mobiltelefon, men barnen verkade uppskatta att vara där. Fast de inte kunde svenska så började den ena flickan som var i 6-årsåldern leka med en av mina döttrar och eftersom det handlade om att sälja bakverk i ett bageri så behövdes det inte så mycket ord. Jag blev glad av två saker – dels att flickan sken upp som en sol av leken samt det faktum att hon inte hade slöja på sig. För mig är det en vinst varje gång jag ser en muslimsk kvinna i slöja som låter döttrarna slippa – åtminstone när de är lite yngre.

Efteråt var vi i mataffären och när jag står och packar varor i kassan så kommer det in en lång och välbyggd man som var väldigt mörk i hyn samt såg lite arg ut. Han är säkert jättetrevlig och kanske är han en vanlig familjefar, men det tragiska är att min spontana tanke var ”tänk om han är en terrorist som kommer att slita upp en stor machete och skrika Allahu Akbar innan han börjar hugga vilt omkring sig”.

Det är sjukt att man ska tänka så nu för tiden! Alla terrordåd som sker i Europa skapar indirekt en viss rädsla för vissa typer av människor och så ska det givetvis inte behöva vara, men man blir väl också extra beskyddande när man har barn.

Många journalister, politiker och andra proffstyckare uppmanar ständigt svenska folket att bjuda in främlingar i gemenskapen samt gräva ned främlingsfientligheten för att istället öppna våra hjärtan, men ärligt talat är det svårt att tänka goda tankar när man ser vad som händer runt omkring oss – både i Sverige och i omvärlden.

Dessutom tycker jag att journalisterna tillsammans med våra politiker varit med och skapat polariseringen i landet genom att ignorera medborgarnas oro samt ilska över samhällsutvecklingen, samtidigt som man inte ser till att sätta hårt mot hårt när det handlar om kriminella asylsökande migranter som egentligen borde kastas ut ur landet ögonaböj. Den ständigt växande extremismen, där jihadisterna sticker ut, gör så klart inte saken bättre – särskilt inte när vår regering ignorerar alla röda varningsflaggor.

Tänk vad livet var lättare när man var barn och man inte hade så mycket fördomar…

prejudice.jpg

Annonser

6 reaktioner till “I dagens samhälle är det svårt att inte ha fördomar!

 1. Det är inga fördomar du har. Du uppvisar en sund självbevarelsedrift. Den gyllene regeln i första hjälpen är att alltid se till sin egen säkerhet först.

  Tack vare, eller p.g.a., nuvarande och föregående regeringars förakt för Sverige och svenskar har detta osäkerhetsklimat uppstått. Jag ser ingen anledning till att svenskar ska anstränga sig för att välkomna utlänningar. För det är utlänningar och inga nysvenskar eller nyanlända. Svenska skattemedel ska heller inte användas till integrationsåtgärder. Det är utlänningarna som ska anpassa sig självmant och utan svenska skattepengar.

  Gilla

 2. Den där självbevarelsedriften gör sig påmind hos mig vareviga sekund på dygnet, Så jävla trött på det att jag vill isolera mig helt.

  Gilla

  1. Svenskar måste sluta ursäkta sig för att vi överhuvudtaget finns till och istället börja ta för oss och försvara våra platser, inte mint i vårt eget land. Det behövs mer civilkurage för att ta tillbaka vårt territorium (bokstavligt och bildligt).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s