Självklart ska Sverige ställa upp för jihadister, IS-kvinnor och deras barn – vi är trots allt en humanitär stormakt!

Internationell media svämmar just nu över av artiklar om IS-återvändare. Intervjun med den brittiska tonåringen Shamima Begum, som reste till kalifatet tillsammans med sina två väninnor för flera år sedan och nu vill återvända ”hem” med sin son, blev startskottet för debatten som nu blossat upp om huruvida länder måste ta emot ”jihadistbrudar” och deras avkommor.

Vad jag sett är de flesta länder eniga om att man inte vill ha tillbaka dessa hjärntvättade tickande bomber, men det finns ett undantag – nämligen Sverige! Vi har under en längre tid tagit emot återvändande jihadister med öppna famnen och istället för fängelse försett dem med terapi, bidrag, bostad och arbete/studier. Men vi borde göra mer och skärpa vårt mottagande för IS-krigare, som till exempel journalisten Jonna Sima på Aftonbladet skriver idag. Hon menar att det är farligare att inte ta emot återvändare när kalifatet har fallit.

Problemet i mina ögon är dock att IS inte försvinner från jordens yta bara för att man lyckats jaga iväg dem från deras nuvarande kalifat. De har tillhåll i öknen och de smälter in bland befolkningen – de kommer bida sin tid och sedan återvända vid rätt tidpunkt. Att tro något annat är naivt!

Att dessutom göra som Sverige och intala sig att vi kan ”hjälpa” dessa indoktrinerade människor med lite terapi, är likvärdigt med självskadebeteende – särskilt eftersom vi redan har så många extremister i landet att Säpo tappat räkningen. Vi behöver verkligen inte fler!

Varför inte bara låta syrierna eller kurderna skipa rättvisa på plats? Det hade varit det bästa enligt mig. Har man valt denna väg får man faktiskt stå sitt kast och jag känner ingen sympati med mördare samt våldtäktsmän som påstår sig döda i guds namn.

Intressant i sammanhanget är att man i en artikel i dagens The Guardian, intervjuar utländska IS-kvinnor som vill återvända till sina hemländer – bland annat den enda ”amerikanska” kvinnan som anslutit sig till IS efter att ha blivit hjärntvättad över internet, som precis som alla andra vill återvända hem med sitt barn. I lägret pratar de nämligen även med en svensk IS-kvinna, Lisa Andersson som bär burka. Hur många Lisor finns det som vi ska ta hem och hur kommer de att klara av att integreras i samhället igen efter att ha levt i denna sekt? Vad händer med deras barn? Kommer mammorna att föra över hatet till barnen när de växer upp?

För många frågor som ingen vet svaret på, men det är irrelevant i sammanhanget för det viktigaste är att vi som humanitär stormakt ställer upp mangrant och välkomnar alla jihadister samt hjärntvättade IS-kvinnor tillbaka till Sverige – handhjärta på den!

https://www.theguardian.com/…/us-woman-hoda-muthana-deeply-…

back

Annonser

2 reaktioner till “Självklart ska Sverige ställa upp för jihadister, IS-kvinnor och deras barn – vi är trots allt en humanitär stormakt!

  1. Angående den röda skylten i slutet, ”missed you ” kan betyda flera saker.

    (Det är politiken som är tveksam, och allt är inte bara svart och vitt. )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s