Ny rapport visar att unga invandrare är sex gånger mer kriminella än andra ungdomar i Köpenhamn och nu talar man om att ta i med hårdhandskarna, något som vi bara kan drömma om i Sverige!

Enligt en ny statusrapport från den Sociala kommitténs mål vad gäller Köpenhamns integrationspolitik från 2015-2018, är unga invandrare mer kriminella jämfört med andra köpenhamnare.

När en ung köpenhamnare med dansk bakgrund anklagas för grov eller personfarlig kriminalitet, anklagas i genomsnitt sex unga köpenhamnare med en annan etnisk bakgrund än dansk.
-”Ungdomskriminaliteten för köpenhamnare med icke västlig bakgrund ligger således fortsatt väsentligt över genomsnittet i jämförelse med köpenhamnare med dansk bakgrund.”

År 2017 var 0,7% unga med dansk bakgrund mellan 15-25 år anklagade för brottslighet, i jämförelse med 4,4% unga med icke västlig bakgrund samma år.

År 2014 var det omkring fem gånger så många unga med icke västlig bakgrund som var inblandade i kriminell verksamhet, i jämförelse med ungdomar med dansk bakgrund.

Målet med att minska kriminaliteten i huvudstaden är således inte uppnått.

Statistiken överraskar inte Alex Vanopslagh, gruppledare för Liberal Alliance.
-”Siffrorna förvånar mig inte eftersom det är en utmaning som är svår att knäcka. Jag har själv ingen gyllene lösning, men man måste ta av silkesvantarna och sätta fokus på de familjer där man ser begynnande tecken på kriminalitet, genom att ingripa tidigt mot barnen så att de kommer bort från den miljön. Danmark har i många år försökt att lösa de här integrationsproblemen och med undantag av Schweiz, är det inget annat europeiskt land som har lyckats med att integrera icke västliga invandrare på ett framgångsrikt sätt. Så det är ett problem som är svårlöst.”

Gruppledaren för de Konservative, Jacob Næsager, menar också att det skall få konsekvenser och att föräldrarna måste ta ett större ansvar.
-”Om man inte är dansk medborgare borde man utvisas mycket snabbare om man står på fel sida om lagen. Det tror jag kommer att ha en förebyggande effekt på föräldrarna, för om barnen riskerar att utvisas så tvingas de ha mer kontroll på att de uppför sig ordentligt. Det här handlar i hög grad om ett föräldraansvar, varför det måste få konsekvenser.”

Meanwhile in Sweden… görs inga rapporter som presenteras för allmänheten eftersom regeringen Löfvén med justitieminister Morgan Johansson i spetsen tycker att det är onödigt då man har läget under kontroll samt att ny statistik inte skulle tillföra något av intresse.

Men ärligt talat behöver vi inte längre några siffror på ett papper för att förstå hur det ligger till med den saken, utan det är bara att konstatera att även i Sverige så är brottsligheten högre bland ungdomar med icke västlig bakgrund.

Det är inte rasistiskt att belysa detta utan det handlar om att vi måste ta tag i roten till problemet för att kunna förbättra situationen i Sverige. Allt baseras på en oansvarig politik i kombination med en handfallenhet att agera. Genom att sticka huvudet i sanden som både den tidigare borgerliga regeringen och den numera rödgröna regeringen har gjort, förvärrar vi bara problemen.

Vi behöver modiga politiker med kompetens och kurage i det här landet, men var dessa står att finna är det ingen som vet och under tiden fortsätter landet att brinna, med explosioner, mord, våldtäkter, rån, misshandel, bilbränder vareviga dag – men det är tur att det finns straffrabatt så att vi inte behöver straffa de ”stackars” ungdomarna, dessutom är våra fängelser ändå överfulla!

https://www.berlingske.dk/hovedstaden/unge-indvandrere-er-seks-gange-mere-kriminelle-end-andre-koebenhavnske

undomar

Annonser

9 reaktioner till “Ny rapport visar att unga invandrare är sex gånger mer kriminella än andra ungdomar i Köpenhamn och nu talar man om att ta i med hårdhandskarna, något som vi bara kan drömma om i Sverige!

 1. Ett kanske alltför känsligt ämne kan vara de påstådda kulturkrockarna, finns dom ? På vilket sätt och hur yttrar det eventuellt sig? Det borde vara legalt att ställa frågan I alla fall. Och om inte så kan det faktumet vara något att diskutera, gärna offentligt.
  Men i dagsläget vet man aldrig. Jag är avsiktligt försiktig i min formulering.

  Gillad av 2 personer

  1. Har man rätt att bli kriminell bara för att man ”kulturkrockat”?? Svaret är självfallet nej. Men visst handlar det om en kulturkrock. Alla som kommer från Afrika och muslimska länder kulturkrockar.
   Man kan lungt på stå att denna krock är så kraftig att de PASSAR INTE IN. .Lika lite som Annie Lööf passar in i riksdagen eller som partiledare. .

   Gillad av 2 personer

   1. Sa att det var ett känsligt ämne, menade att det kanske är en ingång när i alla fall jag själv uppfattar att stora delar av samhället har låst sig i något moment 22 eller Orwell 1984.
    Det var ett idéförslag bara.

    Gillad av 1 person

 2. Meddelas att kriminaliteten har kraftigt ökat bland yngre i Borlänge. Även i andra städer i Dalarna.
  Kan det möjligen har att göra med att den sk försvarsministern gjorde allt för att Borlänge (hans hemstad) skulle bli en somalisk stad. Vem vågar antyda det?? Den är ju naturligtvis ”nazist”. Jo nog är det kulturkrock alltid..

  Gillad av 1 person

 3. Det är väl oförlåtligt naivt att tro att 150 000 nya medborgare inte medför stora utmaningar? De är förvisso en tillgång också men Sverige har väl under de senaste årtiondena inte direkt utmärkt sig som lika bra på att ta hand om och lyckas med integreringen.
  Pettersson på bloggen tyckte att det var oförskämt och oförsvarbart att ta emot de senaste från Afghanistan men låta dem sköta försörjningen själva samtidigt som de skulle gå i skolan. Jag tolkade det som att han trodde att de i princip var hänvisade till kriminalitet och frivilliga för att klara sig.
  Sedan finns det mycket bra folk från alla länder.
  Men min största anmärkning är att Sverige tar emot men inte tar hand om på ett bra sätt. Att det brister märks både på infödingarna och de nya.

  Gillad av 1 person

  1. Mycket bra analys och korrekt. Upplever att dom som hanterar stormen, riktig kunniga och erfarna är för få. Om jag har rätt.
   Vem är ansvarig för det?

   Gilla

   1. Det borde vara politikerna. Men tjänstemanna-ansvaret togs bort på Palmes tid. Man får intrycket att blunders inom politiken bestraffas med att de får landshövdingsposter, men jag hoppas att jag har fel.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s