Media lyfter mer än gärna fram de som vurmar för slöja på barn, men varför hör vi aldrig något från den andra sidan?

Inte helt otippat har Dagens Nyheter ställt sig på islamisternas sida i slöjdebatten. Först var det journalisten Niklas Orrenius som i kritiska ordalag menade att det är ”skamligt när idrottsledare kopplar barn till terrorism” och idag publicerar man en insändare från en tjej som tävlar i kampsport med slöja.

Under rubriken ”Jag bär slöjan med stolthet när jag representerar Sverige”, förklarar Rim Bayaa från Helsingborgs Kampsportklubb varför hon bär slöja och redan där faller hela hennes resonemang. Hon menar nämligen att anledningen till att hon bör slöja är för att hon inte vill vara en del av kroppshetsen, där tjejer sexualiseras och det är mycket krav på att man måste se ut på ett visst sätt med stora bröst, snygg rumpa, drömkropp och så vidare. Tjejer hetsas och får ätstörningar på grund av alla krav samt många skönhetsopererar sig. Summa summarum ska ”en kvinna inte behöva bli dömd för sitt utseende” Men hur hon får det att höra ihop med att täcka sitt hår förtäljer inte historien! Hon visar ju ändå sin kropp om hon täcker sitt hår? Jag kan tyvärr inte köpa hennes resonemang!

Hon trycker också på att det är ”frivilligt”:
”Tjejer som bär slöja har lika stor rätt att visas på bild som andra barn. Människor som förknippar slöjan med våld, barnäktenskap och könsstympning är okunniga. De har i detta fall helt och hållet missuppfattat religionen islam. Barn, tjejer och kvinnor som bär ett klädesplagg förknippat med religion eller kultur är modiga. De vågar bära den klädsel de själva vill och utstråla en fin personlighet, trots att många får utstå hat för detta. Jag bär slöjan med stolthet när jag representerar Sverige vid mästerskap. Denna stolthet ska alla känna hur de än ser ut. Klädstil och klädesplagg kan aldrig förknippas med något ont. Varje människa har rätten till att bestämma när, varför och vad den vill ta på sig för plagg, vare sig det handlar om slöjor, kippor eller mitror.”

Det Rim inte tänker på är att det hon upplever som ”frivilligt” inte gäller för alla, utan väldigt många tvingas bära detta plagg mot sin vilja! Många som flytt från förtryckarregimer för att leva ett fritt liv i Sverige ser på plagget med avsky, men ändå tvingas många nu åter iklä sig detta ok eftersom parallella samhällen och shariapoliser gjort sitt intåg i Sverige (med regeringens försorg) och stämplar alla som inte bär slöja som horor. Att säga att man bär plagget av fri vilja är likvärdigt med att trampa på alla som lever under tvång och hot – varför ska vi inte tänka på dessa tusentals flickor som lider dagligen? Varför lyssnar vi bara på de som bejakar förtrycket?

Om hon vill bära slöja när hon är 18 år är det hennes val, men omyndiga flickor, det vill säga barn, ska inte påtvingas detta kvinnoförtryckande plagg. Vi skulle behöva lagstifta mot detta för att slippa se småbarn skolas in i kvinnoförtryck redan från barnsben, men med tanke på att regeringen tycker att det är ok att barn i slöja visas upp på bild, vilket idrottsminister Amanda Lind bekräftade i ett uttalande igår, så kan vi nog se oss i himlen efter ett förbud.

Islamiseringen pågår för fullt och radikal islam ser ut att vara här för att stanna! Det enda som skulle kunna mota Olle i grind är om muslimska tjejer och kvinnor vågar höja sina röster i debatten, likt det som skett i Danmark där flera muslimska unga kvinnor ”kommit ut” och stått upp mot patriarkatet. De har skrivit böcker och föreläser runt om i landet – de vågar ta kampen helt enkelt. Men när inte ens svenskarna själva vågar säga vad de tycker av rädsla för repressalier, så kanske man inte ska kräva att kuvade kvinnor ska våga yppa ett sanningens ord!

https://www.dn.se/…/jag-bar-slojan-med-stolthet-nar-jag-re…/

sick

Annonser

3 reaktioner till “Media lyfter mer än gärna fram de som vurmar för slöja på barn, men varför hör vi aldrig något från den andra sidan?

  1. Jag reagerade på att Riims första argument var att hijaben gör henne säker. Det är nog pudelns kärna detta att tjejer ska täcka sig för annars är man tilldragande och man bär ansvaret för vad som kan hända då.
    Sedan hela ”Islam är kärlek” köret är ju bara naivt och okunnigt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s