Kvinnor världen över är villiga att riskera sina liv för att slippa slöjan – i Sverige bejakar till och med landets idrottsminister sexualiseringen av små flickor!

Efter att det stod klart att Simförbundets ordförande Ulla Gustavsson tidigare idag tvingats avgå efter sitt utspel om att idrottande flickor i slöja inte bör synas i reklam för Riksidrottsförbundet, har idrottsminister Amanda Lind (MP) uttalat sig och menar att alla barn har rätt att synas på bild.

Jag skulle gärna vilja veta hur Amanda tänkte där, eftersom man faktiskt uppmuntrar till användandet av slöja/hijab på små flickor när det syns i reklamsammanhang och hur står vi då upp mot kvinnoförtrycket? Ulla Gustafsson hade givetvis helt rätt i att alla barn kan vara med på bild, men då får man ta av sig slöjan eller avstå!

Medan Sverige ligger i framkant vad gäller att bejaka kvinnoförtryck, kämpar kvinnor i andra länder desto mer för att slippa otyget! Iran är ett av länderna som jag ofta skrivit om och kvinnornas kamp mot slöjan med livet som insats är beundransvärd.

En bild som troligen etsat sig fast på näthinnan hos de flesta är när Azam Jangravi för ett år sedan klev upp på ett elskåp på den trafiktäta Revolution Street i Teheran och lyfte slöjan i luften samt viftade med den ovanför huvudet.

Azam säger i en intervju som gjorts under veckan att hon visste hela tiden att hon skulle bli arresterad, men att hon gjorde det ändå för att förändra landet för sin 8-åriga dotters skull.
-”Jag sade till mig själv att Viana inte ska behöva växa upp under samma förhållanden som jag själv gjorde.”

Efter protesten blev Azam arresterad, fick sparken från sitt jobb och dömd till tre års fängelse för att ha uppmuntrat till oanständigt beteende samt villigt brutit mot islamsk lag. Domstolen hotade med att ta hennes dotter ifrån henne, men Azam lyckades fly från Iran tillsammans med sin dotter Viana innan hennes fängelsedom trädde i kraft. Hon avvaktar nu besked på sin asylansökan.

Det är vad jag kallar riktig feminism och den svenska regeringen som påstår sig vara en feministisk regering borde skämmas för att man fortsätter uppmuntra kvinnoförtryck samtidigt som man påstår sig vara en demokrati där vi står upp för alla oavsett kön och etnicitet! De så kallade feministiska organisationerna i Sverige är ett kapitel för sig som bara sitter tysta och inte lyfter ett finger, det är bedrövligt!

Ulla Gustavsson Du gjorde något bra och tyvärr får Du nu betala priset för att Du stod upp för Din åsikt, men vi är många som backar Dig och vi tänker inte tystna!

#låtallafåkännavindenblåsagenomhåret

https://english.alarabiya.net/en/features/2019/02/14/Iranian-arrested-for-headscarf-protest-in-Tehran-says-she-did-it-for-daughter.html

iran

Annonser

2 reaktioner till “Kvinnor världen över är villiga att riskera sina liv för att slippa slöjan – i Sverige bejakar till och med landets idrottsminister sexualiseringen av små flickor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s