Ystads Allehanda vill inte publicera min replik om Socialdemokraternas kopplingar till Muslimska Brödraskapet

I början av förra veckan publicerade Ystads Allehanda en insändare där jag kritiserade det faktum att många kommuner måste spara in flera miljoner på skolan, jag drog också paralleller till hur regeringen missbrukar våra skattepengar och tog som exempel upp det faktum att Sveriges Unga Muslimer kommer att fortsätta att mottaga statsbidrag, trots uppenbara kopplingar till islamistisk extremism samt nämnde också Muslimska Brödraskapets kopplingar till regeringen.

Detta fick Göte Lundqvist i Ystad att gå i taket, varpå han i en replik bland annat anklagade mig för att hitta på detta i syfte för att skapa murar mellan svenskar och muslimer samt att jag spred konspirationsteorier. Jag skrev replik dagen efter, men Ystads Allehanda har tvekat till publicering. Det sista jag hörde var att beslutet låg hos ansvarig utgivare som skulle återkomma på fredag, vilket man inte gjort och man har heller inte svarat på mail under helgen, så jag tolkar det som att denna harmlösa text inte var något som tidningen kunde stå för, varför jag nu publicerar det själv. Är det någon som känner Göte Lundqvist så framför gärna mitt budskap.
———————————————————–

REPLIK TILL GÖTE LUNDQVIST I YA DEN 5/2 2019

Det faktum att Sveriges unga muslimer får statsbidrag trots kopplingar till extremism, var bara ett exempel på hur våra skattepengar läggs på fel saker – det innebär inte att jag svartmålar muslimer i allmänhet. Det förvånar mig dock inte att Du försöker flytta fokus från huvudproblemet där skolan blir lidande samt indirekt våra barn. Doktor Magnus Norell har gjort flera avhandlingar om Muslimska Brödraskapets aktiviteter i Sverige och Ledarsidorna har skrivit otaliga faktabaserade artiklar i ämnet. Pga. platsbrist kan jag inte ge mer än ett axplock av associationer/relationer som alla förr eller senare leder till brödraskapets intressesfär.

* 1999 slöt Broderskaparna, nuvarande ”Socialdemokrater för Tro och Solidaritet” ett samarbetsavtal med Sveriges Muslimska Råd om att garantera ett visst antal riksdagsplatser åt den muslimska diasporan. I utbyte skulle S få “tillgång till” viktiga röster och nya medlemmar då partiet tappat en naturlig bas i LO då kollektivanslutningen av LO-medlemmar avslutats 1987.

* 2005 varnar frilansjournalisten Salam Karam för den slappa attityd den sittande regeringen Persson visade Brödraskapets utbredning i Sverige med därtill hörande människo- och samhällssyn. För döva öron.

* 2006 anställer biståndsminister Carin Jämtin, själv medlem i Tro och Solidaritet, Peter Weiderud, ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, som politisk rådgivare på UD. Jämtin blev senare partisekreterare, partiets näst mäktigaste.

* 2011 ursäktade Broderskaparnas ordförande Peter Weiderud muslimers homofobi och annorlunda frihetssyn med att de inte kommit lika långt i sin utveckling, att det var i sin ordning att vara socialdemokrat, muslim och homofob samt därmed inte honorera allas lika värde.

* 2011 förlorade Nalin Pekgul återvalskampanjen till ordförandeskapet för S-kvinnor och Sara Gunnerud Sommestads var kampanjledare. Idag sitter Gunnerud i S-kvinnors valberedning, men är även kommunikationsansvarig på studieförbundet Ibn Rushd under Helena Hummasten och Omar Mustafa.

* Pekgul är en av få som likt Salam Karam tidigt varnat för den tilltagande islamiseringen i miljonprogramsområdena och Brödraskapets allt tydligare närvaro.

* 2014 utses Peter Weiderud av regeringen Löfvén till chef för Institutet i Alexandria. Egypten är Brödraskapets “hemland”.

* 2015 anslöt sig Ulf Bjereld som blivande ordförande till Ship to Gaza 2016 som svenskt affischnamn. Svenska Ship to Gaza kom att samarbeta med turkiska IHH, en terroristorganisation med starka band till Hamas och en del av Brödraskapets verksamhet.

* Berit Högman, valberedningen, anses vara den som beredde vägen för Omar Mustafa, idag förbundsrektor för Ibn Rushd.

* Det är väl känt att Högman och Löfvén är goda vänner sedan lång tid tillbaka.

* Löfvéns hustru Ulla har fram till nyligen varit anställd hos Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. Tidigare var hon nära medarbetare till Jämtin.

muslim brotherhood.jpg

10 reaktioner till “Ystads Allehanda vill inte publicera min replik om Socialdemokraternas kopplingar till Muslimska Brödraskapet

  1. Jaha, där tryckte du kanske på en öm och känslig punkt?
    I och med att reaktionen blev så omfattande.
    Du kan vara gåtans lösning på spåren. Eller i alla fall något intressant.

    Gillad av 3 personer

  2. För att försöka undvika eventuella otrevliga besök från våldselement vill jag med glädje klargöra att jag i princip tycker att de flesta från nästan vilket land som helst förmodligen är helt ok eller ibland ännu bättre . Tino S. tycker jag är suverän även om jag inte känner honom eller hans ev dåliga sidor. Det är politiken i detta land som jag inte kan jubla över, utan mer gråta åt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s