Ordföranden för svenska simförbundet ryter ifrån – barn som bär slöja ska inte lyftas fram!

Hatten av för Ulla Gustavsson, ordförande för Svenska simförbundet, som tar bladet från munnen i slöjdebatten och kritiserar Riksidrottsförbundet för att de publicerar bilder på barn som idrottar iförda slöjor.
-” Slöjan är ett religiöst, politiskt och sexistiskt plagg. När Riksidrottsförbundet visar sådana bilder normaliserar de allt förtryck som slöjan står för. Barn med slöja ska inte få vara med på bild. Det finns barn som slår andra barn, ska de komma med på bild? Allt ska inte visas. Vill de visa flickor med invandrarbakgrund kan det göras utan att de har slöja på sig. Nu visar RF att de gillar och uppmuntrar hedersförtryck: könsstympning, barnäktenskap, hedersvåld. Det upprör mig. Slöja kan inte vara annat än en sexualisering av kvinnan. Det ska inte visas. Barn måste få vara barn. Är slöja ett religiöst uttryck får du välja det efter att du fyllt 15 eller 18 år, men RF ska inte visa barn med slöja i något material. Det är viktigt.”

Aftonblaskan måste dock låta de ”kränkta” få komma till tals och intervjuar därför Sehri Sak som varit simledare samt badvakt i Göteborgsklubben MKIF (Muslimska Kvinnors Idrottsförening) i 22 år. En del av barnen i hennes grupp brukar bära baddräkt och andra den mer täckande burkinin.
-”Man kan tycka olika om slöjan, men alla barn måste få plats på samma villkor. För mig är alla lika värdefulla i min simklass och kan en vara med på bild så kan en annan. Alla är med för att lära sig simma. Bilderna speglar samhället. Vi kan inte förneka hur samhället ser ut, alla måste få plats. Ur feministisk synvinkel är det väl bra att alla tjejer kommer ut i samhället, får kunskap och vattenvana?

Shahnaz Iqbal, sekreterare i MKIF, blir bestört av Ulla Gustavssons uttalande.
-”Det är galet av henne. Att jämföra misshandel med kläder är väldigt olyckligt. Genom sådana jämförelser står hon själv för förtryck mot barn och ungdomar som idrottar världen över med slöja. Våra svenska värderingar om tolerans, acceptans och jämställdhet handlar även om sådant som man själv personligen inte gillar. Så länge vi har religionsfrihet i grundlagen är det inte upp till Ulla att bestämma vilken religion som är okej eller inte.”

Tyvärr, jag kan inte känna sympati med kvinnorna i MKIF. Om man som vuxen kvinna väljer att frivilligt bära slöja kan det relateras till religionsfriheten i grundlagen, men att tvinga barn att anamma vuxnas religion handlar om förtryck. Att tvinga små flickor bära slöja och burkini pekar på att man sexualiserar barn, vilket inte är acceptabelt.

Jag förstår inte heller hur de kan prata om svenska värderingar som tolerans, acceptans och jämlikhet i samma andetag som de förespråkar att barn ska använda slöja – det talar emot sig självt och för arbetet för jämställdhet bakåt istället för framåt.

Jag håller med Ulla hela vägen – låt barn vara barn och vill man visa invandrare som idrottar så får det vara utan den kvinnoförtryckande slöjan! Nu väntar vi på efterspelet och om det följer den vanliga rutinen så lär Ulla hängas ut som islamofob och rasist inom kort, ty så är den svenska åsiktskorridoren uppbyggd.

Stå på Dig Ulla – vi är många som tycker som Du!

#onlyinsweden

https://www.aftonbladet.se/…/simlararen-krankande–alla-bar…

https://www.aftonbladet.se/…/rasar-mot-slojbilden-rf-gillar…

burkini

Annonser

5 reaktioner till “Ordföranden för svenska simförbundet ryter ifrån – barn som bär slöja ska inte lyftas fram!

  1. Muslimerna och deras klädestvång är uttryck för religiösa, politiska och sociala åsikter som inte ska framföras i tod och otid på jobb, i skolan, i offentlig förvaltning, på idrottsanläggnigar, i radio och tv, inom sjukvärd. Finns ingen anledning att hela tiden ursäkta dessa symboler för frihetsförtryck.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s