Sverige är förlorat till hatet som flödar från båda sidorna – vad är det för samhälle som vi kommer att överlämna till framtida generationer?

Tyvärr är det bara att konstatera att medias dimridåer och politikernas flathet de senaste årtiondena tillsammans bidragit till att hatet är här för att stanna. I flera år har mainstream media bedrivit en locket på-kampanj där man inte rapporterat sakligt om nyheter – framförallt brott som begås av invandrare, vilket man försökt sopa under mattan i hopp om att de naiva svenskarna inte ska inse vad som pågår och de som vågar protestera hängs ut som rasister och islamofober. Samtidigt har politiker från båda blocken drivit på utvecklingen genom sin totala ignorans gentemot befolkningen i kombination av en feghet utan dess like.

Detta har skapat en minimal åsiktskorridor som medfört att alternativ media fått en given plats, där man rapporterar om vad som verkligen händer både nationellt och internationellt. Tyvärr är det också många oseriösa aktörer som passar på att utnyttja möjligheten att påverka människor enligt sin egen agenda genom att vinkla artiklar och främja främlingsfientlighet, vilket har haft effekt! Jag upplever det som extremt polariserat just nu och människor bryr sig inte ens om att ta reda på fakta längre utan det räcker med att det har skett ett brott och någon av medierna indikerar att det är en ”mångkulturell effekt” så går drevet.

Jag märker det själv när jag delar nyheter – handlar det om invandrare eller muslimer som gjort något otillbörligt tar det hus i helvete, men när jag skriver om händelser där invandrare eller muslimer råkat illa ut eller det på något sätt framställer dem som offer så är intresset mycket svalt och det verkar som att det är mer ”accepterat” eftersom det är rätt åt dem.

Igår skrev jag om en incident i Tyskland där två tonåringar avsiktligt knuffades framför ett tåg och avled. Förövarna var födda i Tyskland men hade utländskt påbrå och alternativ media tyckte att detta borde belysas mer och att det var fel av tysk gammelmedia att skriva att de var ”tyskar”. Det är givetvis en hemsk händelse och jag försvarar inte förövarna på något sätt, men i mitt inlägg ifrågasatte jag varför det var relevant att de hade föräldrar som var födda i andra länder. Jag har dock fått mycket lite medhåll i mitt resonemang, både på bloggen och på Facebook, varför det bara verkar vara jag som läser in att man uppviglar till hat mot invandrare. Med detta resonemang kan vi hädanefter inte benämna personer som begått brott och är födda i Sverige, men har utländskt påbrå, som ”svenskar”. Jag skulle till exempel benämnas som ”kvinna med ungerskt och tyskt påbrå”, medan en bekant till mig måste benämnas en ”kvinna med danskt och turkiskt” påbrå och så vidare. Det skulle innebära att vi klassificerar hundratusentals människor i Sverige som icke-svenskar och att det bara är de som är födda i Sverige med släktband långt tillbaka i historien som kan klassificeras som riktiga svenskar. Hur många generationer krävs det för att någon ska få kalla sig svensk – är det tillräckligt med släkt från exempelvis Vallonerna?

Nu tycker ni antagligen att jag hårdrager det här och visst flödar hatet även från vänstersidan, men jag är uppriktigt orolig över att polariseringen nått nya höjder samt att ingen agerar. De flesta människor förstår i grund och botten att det inte är invandrarnas fel utan att det är våra politiker som ska bära oket, men vi har nu passerat gränsen för det mesta och det känns som vi sitter på en rejäl krutdurk där vänsterlobbyn gör sitt till för att bidraga till stämningen.

Jag förstår att vår regering använder sig av åsiktspoliser samt försöker få igenom censurlagar, de har troligen också insett att det är kört och de är inte villiga att ta ansvar för sina handlingar. De förstår att människors ilska inte går att trolla bort, så det enda sättet att få bukt med problemen på ytan är att tysta folket.

Medias och politikernas agerande de senaste decennierna har medfört att det enligt min uppfattning är omöjligt att få rätsida på detta, dessutom har vi en regering som de närmaste fyra åren kommer att spä på hat och främlingsfientlighet ännu mer genom att ta in fler migranter, vända ryggen mot alla som varnar för radikal islam samt blunda för effekterna av sin oansvariga politik och det faktum att vi närmar oss en samhällskollaps.

Jag vill inte ens tänka på vad detta kommer att mynna ut i, men det bådar inte gott och det är dessvärre våra barn som kommer att få betala priset!

silence

Annonser

5 reaktioner till “Sverige är förlorat till hatet som flödar från båda sidorna – vad är det för samhälle som vi kommer att överlämna till framtida generationer?

 1. De spelar ingen roll om man är invandrad eller om ens föräldrar invandrat. Lever man efter versen om att otrogna är sämre än hundar kommer man aldrig att bli svensk oavsett hur många generationer som trampat svensk mark

  Gillad av 1 person

 2. När et gäller våldsbrott, så är det andra generationens invandrare som oftast brukar stå för det, så på det sättet är det rätt att belysa det.
  Varför är det så?
  Det är det vi måste föröka ta reda på.

  Gilla

 3. Eftersom sjuklövern, ivrigt påhejad av bl.a. media, islamska grupperingar, svenska kyrkan, fackföreningar samt en hel ”kändisar”, i årtionden vägrat att seriöst och öppet diskutera orsaken till alla de problem som samhället lider under har denna debatt uppstått. Vidare har dessa grupper trakasserat, hatat, förtalat, fryst ut, smutskastat, verbalt och fysiskt misshandlat, för att bara nämna några medel för att förhindra en öppen debatt, alla oss som har sett verkligheten och på olika sätt försökt varna för denna våldsamma utveckling som leder till en otrolig otrygghet och misär (socialt, kulturellt, ekonomiskt….) i det svenska samhället.

  När man som invandrare fortfarande efter flera generationer inte klarar av att leva efter det lands seder och bruk som man valt att flytta till (för det är det som det handlar om, inte många som flytt till Sverige) är man inte att betrakta som svensk (eller tysk, dansk….).

  För min del är hela sjuklövern (Löfven, Lööf, Björklund, Dinamarca, Romson, Fridolin, Reinfeldt…..) att betrakta som icke-svenskar eftersom de aktivt och medvetet jobbar för att nedmontera Sverige. Lika gäller för mediaarbetare, svenska kyrkans anställda, fackföreningspampar etc etc som vill förstöra Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s