Skriker folk rasism tillräckligt många gånger så reagerar ingen den dagen det handlar om riktig rasism!

Trots att händelsen nämns i internationell media har jag försökt att inte lägga mig i diskussionen om den gravida kvinnan som ordningsvakterna på tunnelbanan hamnade i tumult med. Men efter att jag idag noterat att det anordnas en demonstration ”mot polisens och ordningsvakters övervåld” på Sergels torg i Stockholm om några veckor och att över 6.000 personer redan anmält sitt intresse för att deltaga, så måste jag kommentera eländet.

I efterhand har det framkommit att kvinnan betedde sig hotfullt mot vakterna på tåget innan man började filma och många verkar förtränga det faktum att även kvinnan är anmäld för grovt våld mot tjänsteman. Således tycker jag att vakterna gjorde rätt som tog henne av tåget eftersom hon saknade giltig färdbiljett och uppträdde våldsamt. Sedan kan man diskutera om det var lämpligt att brotta ned henne på bänken när hon var gravid, men detta var en enskild händelse och inget som ska dra ned en hel yrkesgrupp i smutsen.

Det faktum att kvinnan var mörkhyad har medfört att det hela tagit oanade proportioner och nu flödar det av debattinlägg om rasistiskt våld från höger till vänster. Hela diskussionen blir så stigmatiserad när man ska dra in raser och jag undrar om reaktionen från samhället hade varit lika stark om det varit en vit gravid kvinna som råkat ut för detta?!

Att sedan dra ihop en massdemonstration mot poliser och ordningsvakter i allmänhet bara för att två ordningsvakter kanske agerat överilat känns bara överdrivet. Vi har redan problem med massflykt från polisyrket, varför vi nu har resursproblem att hantera det grova våldet och detta event lär knappast uppmuntra de tappra poliser som kämpar på i motvind.

När några hundra personer samlas för att protestera mot migrationspolitiken, den grova kriminaliteten och våldtäkterna samt FN:s migrationsavtal, så stämplas de direkt som högerextrema. Vi väntar nu med spänning på att media ska klassificera dessa tusentals demonstranter som anarkister eftersom de motarbetar lag och ordning, men det lär nog inte inträffa eftersom detta tilltag ses som ”nobelt” av PK-media.

Någon har sagt att vänsterlobbyn är bra på att dra ihop människor till massprotester och det är väl detta ett klart bevis på. Det är ändå rätt träffande att tusentals människor runt om i landet kokar av ilska över hur regeringsbildningen gått till samt det faktum att man ämnar fortsätta med den oansvariga politik som man fört de senaste fyra åren, men istället för att organisera sig och gå man ur huse så knyter folk näven i fickan, äter chips, sväljer förtreten med lite öl och ser på Melodifestivalen. Men när det handlar om påhittad rasism då drar det minsann upp tusentals människor ur soffan.

Ibland blir man förblindad av att åsiktskorridoren vidgas och man tror att vi är på väg mot ett bättre samhälle, men man blir snabbt påmind om verkligheten när sådana här saker sker och visar upp hur hjärntvättade samt ointresserade svenska folket är av vad som händer med landet.

Det finns två saker som stör mig extra mycket just nu och det är dels ”hitte-på-rasism”, där människor världen över blir kränkta för minsta lilla och måste skrika rasism i tid och otid – allt från godis till prydnadssaker samt ”lättkränkta muslimer” som ser en skymf mot Allah i precis allt till och med skor samt klädesplagg. Det här börjar bli som sagan om ”Pojken och vargen”, man ropar rasism hela tiden så den dagen det väl rör sig om riktig rasism så är det ingen som orkar reagera!

css.jpeg

Annonser

En reaktion till “Skriker folk rasism tillräckligt många gånger så reagerar ingen den dagen det handlar om riktig rasism!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s