Singelkvinnor över 30 i östra Kina erbjuds extra semester för att hitta kärleken!

Ogifta kvinnor i östra Kina som är äldre än 30 år har erbjudits extra ledighet av sina arbetsgivare under den längsta publika helgdagen, i syfte att ge dem möjlighet att dejta.

Två företag som driver en av de mest populära turistattraktionerna i regionen, temaparken Songcheng i Hangzhou, gav en ovanlig julklapp till de kvinnliga medarbetare som är singlar – istället för den vanliga veckolånga ledigheten mellan den 4-10 februari som resten av landet får, ges kvinnor över 30 ytterligare ”datingledighet” med ytterligare 15 dagar. Ledigheten kan dessutom förlängas ytterligare.

De kvinnor som använder ledigheten till att hitta kärleken kan bli rikligt belönade – om en kvinna lyckas gifta sig innan slutet av året kommer företaget att ge henne en lönebonus.

Företagets HR-chef Huang Lei, berättar att företagets kvinnliga medarbetare var nöjda med den extra ledigheten. Han berättade också att företaget har ungefär lika många manliga som kvinnliga anställda men att kvinnorna har mindre kontakt med omvärlden, varför företaget kom på idén med att ge dem mer tid och möjligheter för att hitta en partner av det motsatta könet. Man överväger också att förlänga regeln till att även gälla nästa år.

Tidigare den här månaden, erbjöd en skola i samma region sina lärare som är singlar och barnlösa en möjlighet att ansöka om ”kärleksledighet” två gånger i månaden för att njuta av livet.

Singelkvinnor över 30 år anses oftast vara ”överblivna kvinnor” i Kina och man tror att kvinnor över 25 år har mindre chans att träffa attraktiva män och gifta sig. Samtidigt ser man en trend där kinesiska kvinnor tenderar att strunta i att gifta sig och istället fokusera på sina karriärer.

Kanske något att satsa på även här i Sverige? Jag överväger redan att gå in till min chef imorgon och be om ”datingledighet”. *LOL*

https://www.rt.com/business/450481-chinese-women-dating-leave/

china.jpg

Annonser

En reaktion till “Singelkvinnor över 30 i östra Kina erbjuds extra semester för att hitta kärleken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s