Moderaterna – they can talk the talk, but they can not walk the walk!

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och partiets kandidat till EU-parlamentet Tomas Tobé, skriver ikväll en debattartikel i SvD om vikten av att Sverige återtager kontrollen över landets gränser. Ett rakt igenom välskrivet debattinlägg med en klatschig slutformulering:
”- Ett fungerande gränsskydd är därtill en av statens kärnuppgifter. Det är avgörande för att värna vår säkerhet och territoriella integritet. Ansvaret vilar nu tungt på regeringen och riksdagen att visa handlingskraft.”

Jag undrar hur de tycker att regeringen ska visa handlingskraft? Syftar de på Morgan Johansson som anser att Sverige tagit sig ur flyktingkrisen trots att vi har uppenbara problem med att ta hand om de migranter som redan befinner sig i landet – för att inte prata om våra egna medborgare? Eller tänker de månne på Stefan Löfvén som tillsammans med MP, C och L beslutat att ta emot ännu fler migranter och slopa kravet på att kunna försörja sina anhöriga innan man tar hit dem – en mycket ogenomtänkt plan eftersom man inte ens täckt upp finansieringen?

Oavsett blir allt i slutändan bara tomma ord som vi hört förut!

Har tanken överhuvudtaget slagit herrarna att om Moderaterna hade klippt banden till L och C under valrörelsen så hade spelplanen sett helt annorlunda ut? Förstår Kristersson att han sumpat sin chans att bli statsminister och ta kontroll över rikets säkerhet tack vare att han var för stolt för att ta den utsträckta handen från SD?

Det här känns på något sätt som gammal skåpmat – något vi sett otaliga gånger de senaste åren. S sitter med makten i sin hand och fattar oansvariga beslut, medan M kritiserar regeringen och målar upp en fantastisk bild av allt de vill göra för landet och dess medborgare, men när det väl kommer till kritan och makten är inom räckhåll så faller allt som ett korthus bara för att man inte har kurage nog att göra det som krävs.

Moderaterna kanske ska vänja sig vid att bli det ständiga oppositionspartiet för det är en roll som passar partiet bra – man talar vackert om det man vill åstadkomma, men i realiteten är man alldeles för rädd för att ta makten.

Faktum är att Anna Kinberg Batra hade mer stake än Kristersson och det var väl därför hon fick gå. Partiledningen föredrager en nickedocka som lyder globalisternas minsta vink och tiger still när så krävs. Till och med Ebba Busch Thor som styr över ett mikroparti i jämförelse, har överglänst Kristersson under de senaste månadernas politiska turer i cirkus Rosenbad. Detta borde vara en signal om något till partistyrelsen att man bör agera om man inte vill förlora alla sina väljare innan de här fyra åren är över.

Moderaterna har fått många chanser, men bevisligen har man inte det som krävs för att rädda landet och jag befarar att vi i dagsläget inte har någon partiledare som kan ta det tunga ansvaret på sina axlar. Jo, det finns så klart en som kanske skulle göra bättre ifrån sig än många andra, men eftersom det är politiskt omöjligt så är det inte värt att nämna det i sammanhanget. Vi har ett krasst utbud helt enkelt och det är tyvärr bara att gilla läget och hoppas på ett mirakel!

https://www.svd.se/sverige-behover-aterta-kontroll-over-granserna

seen.jpg

5 reaktioner till “Moderaterna – they can talk the talk, but they can not walk the walk!

  1. Väl rutet. Har varit på vippen att kommentera att du har börjat dra åt PK-hållet på senaste tiden, men det verkar inte behövas. Att Kristersson är ett rö för vinden är inte svårt att se.

    Gillad av 1 person

  2. Det blir viktigare än någonsin att rösta AfS, Med eller SD vid nästa val. Som det är nu, försöker man skrämma folk att deras röster blir ogiltiga. Men ju fler vi blir, desto fler mandat, till och med så att SD kan avslå varje försök att öka invandringen och även sätta stopp för andra vansinniga förslag! Om SD skulle få 30%, kan man inte utesluta dom!
    Hoppas kan man!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s