Så var det dags för nästa företag att utsättas för en påverkanskampanj av muslimer som ser ”Allah” överallt – tar det aldrig slut?

Jag har fortfarande inte smält det faktum att H&M förra våren drog in ett par barnstrumpor med Lego City-motiv, efter att en muslimsk man utläst det arabiska ordet för Allah på en studsande borr om man vände strumporna upp och ner.

Nu är det dags för Nike att utsättas för en häxjakt med liknande upplägg efter att en muslimsk kvinna, Saiqa Noreen, lade märke till att det arabiska ordet för ”Allah” kan utläsas på skosulan på undersidan av Nikes träningsskor Air Max.

Tusentals muslimska kunder kräver nu att Nike drar in sina Air Max-sneakers efter påståenden om att sportgiganten har förolämpat islam genom att skriva ut ordet ”Allah” på arabiska på baksidan av skorna.

Saiqa Noreen kände sig så kränkt att hon startade en online petition där hon samlar underskrifter för att kräva att sportföretaget tar bort den populära träningsskon från hyllan. Noreen menar att företaget har en respektlös attityd mot islam och upplever det som förfärligt att tillåta guds namn på en sko.

Alltså jag orkar snart inte mer… generation snowflake och kränkta muslimer står mig upp i halsen – för att inte tala om alla mörkhyade kränkta individer som ser rasism precis överallt, till och med på små designprydnadsapor från Prada som det var häromsistens.

Jag föreslår att alla lättkränkta människor världen över skapar sig ett nytt liv som eremiter i en grotta långtbortistan, där de inte längre behöver leta fel! GET A LIFE!

https://www.rt.com/sport/449985-nike-air-max-allah-muslim/

allah.jpg

Annonser

3 reaktioner till “Så var det dags för nästa företag att utsättas för en påverkanskampanj av muslimer som ser ”Allah” överallt – tar det aldrig slut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s