Är det inte dags att låta Mikael Odenberg lämna sin post på KI eller är detta acceptabelt?

Förra året hamnade Nya Karolinska rejält i blåsväder efter att det framkommit att flera läkare varit inblandade i antisemitiska trakasserier mot judiska läkare. Detta ledde till att Karolinska Institutet i slutet av förra året sattes upp på listan över de tio värsta antisemitiska händelserna i världen under året. Det är människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center i Los Angeles som varje år sammanställer de grövsta trakasserierna mot judar runt om i världen.

Nu avslöjar SvD att KI:s ordförande Mikael Odenberg i mail har krävt att institutets namn stryks från listan, trots att de anklagade läkarna antingen arbetar eller doktorerar på just Karolinska Institutet.

De dokument som tidigare redovisats från skandalen på Karolinska handlar helt klart om antisemitism, därför finner jag det makabert att Odenberg nu ”kräver” att KI stryks från listan för att rädda institutets ansikte.

Enligt mitt tycke vore det på sin plats att Odenberg tvingas avgå från sin post eftersom han uppenbarligen tycker att man helt enkelt ska sopa judehat under mattan istället för att se till att arbeta för att det aldrig upprepar sig igen!

Hade Mikael Odenberg representerat Sverigedemokraterna så hade det tagit hus i helvete och karln hade redan varit ett minne blott. Ska bli intressant att se hur Moderaterna hanterar det här!

https://www.svd.se/odenbergs-krav-stryk-ki-fran-lista-over-antisemitism

KI.jpg

En reaktion till “Är det inte dags att låta Mikael Odenberg lämna sin post på KI eller är detta acceptabelt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s