Sverige har fått en ny regering men problemen talar vi inte om!

I gårdagens Jyllandsposten skriver man en utmärkt ledare om hur svenska politiker inte vill se och inte vill höra om problemen som landet måste tampas med, dessutom används Sverige åter som ett skräckexempel på hur man inte skall göra.

”Så fick den självutnämnda humanitära stormakten Sverige sent omsider en ny regering. Efter fyra månaders olidligt självplågeri, kan socialdemokraten Stefan Löfvén fortsätta i spetsen för en röd-gröd regering som backas upp av två borgerliga partier – Centerpartiet och Liberalerna. Lättnaden är stor i Stockholm, men i verkligheten är allt som tidigare.

Förloppet av förhandlingarna må markera ett lågvattenmärke i svensk parlamentarisms nyare historia, där de endast har haft ett mål – att hålla Sverigedemokraterna med deras 17,6% borta från inflytande ännu en valperiod. Allt annat har överskuggats av denna ambition och det är en förbluffande negativ tillgång till hur politik bedrivs i ett samarbetande folkstyre.

Danska politiker har kritiserat sina svenska kollegor och kallat hela agerandet odemokratiskt. Politik handlar om att skaffa sig en majoritet och en majoritet har i sakens natur alltid rätt. Sådana är spelreglerna, hur osympatiskt det än kan vara.

Långt värre är att de svenska kollegorna har gjort politik till en uppgörelse om vem som står för ”rätt” människosyn, där konkurrenterna har satt en extraordinär intolerans och exkluderande i system.

De problem som Sverigedemokraterna pekar på försvinner inte bara för att övriga partier inte vill höra om dem, tvärtom verkar det bara som att de växer sig större och större.

Nu skjuts det inte längre bara på Malmös gator – nu kastas det även handgranater. Kriminalstatistiken, inte minst för våldtäkter, går bara åt ett håll och det är uppåt. Om vi här hemma i Danmark tycker att det är problem i ghettoområden så titta på Sverige. Det knakar i det svenska folkhemmet och även om det finns plats i skogen som den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt förkunnade efter en flygtur, så har generationer av svenska politiker pressat välfärdssamhället och nationen Sverige helt ut på kanten. Det här är man tvungen att diskutera – det hjälper ingen att man bara blundar.

När man studerar de svenska medierna närmare kan man se att ett visst uppvaknande till den riktiga verkligheten börjat så smått. Det har bildats sprickor i verklighetsförnekelsen. I åratal har svenska medier bedrivit en samhällsdebatt vars likhet inte går att finna någonstans i Europa. Nu börjar man erkänna vissa saker, men riksdagens politiker tar fortfarande för givet att man kan fortsätta skylla alla problem på de påstådda rasistiska Sverigedemokraterna. Detta ger oss faktiskt en anledning att bekymra oss om vårt broderfolk, inte minst för den starka oviljan att hålla igång ett öppet politiskt samtal som bjuder in alla att deltaga.

Man kan i övrigt ifrågasätta moralen när man bara stänger ute Sverigedemokraterna. I åratal har Socialdemokraterna tillåtit den uttalat socialistiska (förutom feministiska) vänstra parten att vara parlamentarisk grund. Partiet har visserligen utvecklats, men dess rötter är lika fasta i en totalitär förhistoria som Sverigedemokraterna på andra sidan. Det här är ett särskilt svenskt hyckleri att ta på och känna.

Sverige står inför svåra tider. Med tanke på den danska migrationsdebatten finns det fortfarande anledning att säga: Se på Sverige, hur man inte skall göra!”

apa.jpg

4 reaktioner till “Sverige har fått en ny regering men problemen talar vi inte om!

  1. Helt ofattbart hur politikerna håller på och endast jobbar för att utesluta SD . Men allt annat då som sker i landet . I en Demokrati bör man väl prata med alla . Dom agerar märkligt och högst ogynnsamt för Svergie . Och så media som tonar ner , förvränger . Vad handlar allt om tänker jag . Läste en artikel där Morgan Johansson säjer att brottsstatistiken i Malmö sjunkit . ?? Tycker inte politikerna skall slå sig för bröstet å tycka att migrationspolitiken fungerar bra . Dom borde skämmas ! Hycklande och blundande pågår . Det är ju väldigt destruktivt .

    Gillad av 2 personer

  2. Mycket bra. Utländska media brukar kunna se med öppna ögon på den Svenska situationen . Dessutom vågar och kan de jämföra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s