Norge har fått sin första troliga islamistiska terrorattack, men i svensk media är det tyst!

Tidigare idag blev en 25-årig kvinna attackerad av en 20-årig man med kniv inne i en livsmedelsaffär i Oslo. Hon blev angripen medan hon stod i kön till kassan, där mannen högg henne i ryggen. Efter knivhuggningen ska mannen även ha angripit den person som satt i kassan, vartefter han sprang därifrån. Enligt den norska säkerhetspolisen utreds nu dådet som ett terrorangrepp. Mannen som är rysk medborgare ska ha kommit till Norge via Sverige i torsdags.

PST-chefen Benedicte Bjørnland deklarerade på presskonferensen i eftermiddags att mannen ville döda fler människor.
-”Mannen har upplyst oss om att han önskade döda flera människor samt att det var en terrorhandling. Offret var slumpmässigt valt och hennes tillstånd är kritiskt. Vad jag vet är detta det första fullbordade knivangreppet i landet där det kan tänkas finnas en koppling till extrem islamism.”

Den terroranklagade ryska medborgaren ska enligt säkerhetstjänsten komma från Basjkortostan i Ryssland, något som dock inte bekräftats av den ryska ambassadören i Norge. Republiken ligger i den sydliga delen av Uralbergen och området, som är en del av Ryssland, bebos av många muslimer.

Fri media täcker så klart nyheten, men efter att ha tittat runt i svensk mainstream media så får jag uppfattningen att man försöka smussla undan nyheten. Nyheten kommer inte upp när man scrollar igenom de stora tidningarnas websidor, men googlar man så ser man att nyheten nämnts i de flesta tidningar tidigare idag men bara med några få rader och inga detaljer om att mannen kom via Sverige.

Att Norge fått sin första islamistiska terrorattack torde ligga i allmänhetens intresse, särskilt eftersom vi ligger i topp när det gäller flest antal islamister per capita i världen – dessutom varnade Säpo häromdagen för att radikal islamism just nu är det största hotet mot Sverige. Men som vanligt lägger man locket på och låtsas som att det regnar… det löser sig nog nu när Morgan Johansson åter ska styra skutan!

https://www.aftenposten.no/norge/i/OnKX1k/Ung-russer-pagrepet–blir-siktet-for-terror

kwi

Annonser

3 reaktioner till “Norge har fått sin första troliga islamistiska terrorattack, men i svensk media är det tyst!

  1. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
    Då är allt som vanligt i Sverige, lungt, tryggt och styrt av en ypperligt kompetent statsminister och media rapporterar fortfarande enbart sanningarna, inget ont händer i vårt vackra avlånga land så sov så gott om natten, försäkrad om att du bor i världens bästa demokrati.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s