Den svarta fredagen kommer att bli ihågkommen i historieböckerna!

Idag klockan 09.00 kommer fem partier se till att ge Sverige dödsstöten och i framtiden kommer den 18 januari 2019 att vara en milstolpe i svensk nutidshistoria, där lärare ska försöka förklara för barnen vad som drev svenska politiker att ta detta ödesdigra beslut. Maktgirighet kommer att få ett nytt ansikte helt enkelt!

Dessvärre är en stor del av befolkningen helt ovetande om vad januariavtalet kommer att innebära för Sverige och invånarna, främst för landets kommuner som står inför en ekonomisk krasch. Visst har gammelmedia skrivit lite om avtalet, men de flesta har utelämnat de ekonomiska konsekvenserna. Fri media har varit desto mer frikostiga med detaljer, men tyvärr är det endast en bråkdel av medborgarna som läser dessa medier.

Min uppfattning är att alltför många tycker att det här är ok eftersom vi äntligen får en regering till slut och alternativet med Ulf Kristersson anses inte vara så mycket bättre. Hellre en sosse-styrd regering som tänker på arbetarna, än de blå utsugarna som bara vill privatisera och tänker på vinster. De vill gå vidare nu och få detta avklarat – snart börjar Melodifestivalen igen och man ska planera sommarsemestern, sådant är mycket viktigare att fokusera på än landets problem. Det löser sig nog på något sätt – låt mig få fortsätta med mitt liv nu!

Även om en majoritet av svenska folket inte förstår vad överenskommelsen kommer att innebära för landet, så kan man tycka att Annie Lööf och Jan Björklund som har alla fakta på hand, borde ta sig en funderare innan de trycker på grön knapp -särskilt eftersom de ser att det dels inte går ihop sig ekonomiskt och dels innebär att deras egna politiska reformer först kommer bli aktuella när vi närmar oss nästa val 2022. En människa med sunt förnuft och medborgarnas bästa för sina ögon hade så klart gjort avbön och dragit sig ur avtalet, men nu pratar vi om Annie Lööf och Jan Björklund som inte är villiga att tappa ansiktet så nära mållinjen, så de kommer garanterat att köra ända in i kaklet oavsett hur högt pris de får betala.

På åhörarplats sitter svenska folket med bakbundna händer och ser på hur våra folkvalda politiker spelar bort korten för att stödja en regering som saknar stöd hos befolkningen. Ingen ville se Miljöpartiet i en regering och de var otroligt nära att åka ur riksdagen vid valet, men ändå kör man över folkviljan och låter detta extremistparti få styra landet i fyra år till – det är verkligen förfärligt! Vad sänder det dessutom för signaler när ett parti som fullständigt saknar mandat för sin politik ändå får viktiga ministerposter och troligen sitter tryggt på vice statsministerposten?

Demokratin är satt ur spel och demokratur är det nya ledordet för att beskriva tillståndet i landet. Många svenskar frågar sig varför man överhuvudtaget ska bry sig om att rösta i nästa val eftersom våra politiker ändå struntar i valresultatet och gör precis som de själva vill, i enlighet med vad som gagnar dem bäst. Jag är böjd att hålla med – det finns verkligen ingen anledning att gå till valurnorna längre och det är i grund och botten bara en regisserad samt kostsam tillställning som inte längre fyller någon funktion, där man försöker inbilla människor att de faktiskt har makt att förändra något genom att använda sin ”demokratiska” röst!

black.jpg

Annonser

6 reaktioner till “Den svarta fredagen kommer att bli ihågkommen i historieböckerna!

 1. Jo, det finns en anledning att fortsätta gå till valurnorna. Det enda kvarvarande oppositionspartiet. Så länge de inte har egen majoritet kommer de att mobbas ut av de andra. Enda sättet för dem att få majoritet är att vi fortsätter att rösta och dessutom hoppas på att flera röster kommer i takt med att de övriga partierna imploderar och förlorar väljare.

  Gilla

 2. Mp. C .L har inte ens 18 procent av svenska folkets röster. Ändå så låter man dem bestämma om migrationen.
  100 000 nya människor per år ska försörjas och pengarna tas från våra pensioner och våra barns arv.
  Varför tar inte EU politikerna Wallenbergarnas hela förmögenhet och delar ut till flyktingarna.
  Man tar Mat. Kläder. Bostäder. Sjukvård från svenska barn vars föräldrar offrat sina liv för att ge sina barn ett bättre liv.
  De enda som tycker det är lönt att röstar i Sverige är terrorister och deras vänner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s