Allt talar emot denna regering – ändå ser det nu ut att bli av!

Denna mörka dag politiskt sett lämnar verkligen en bitter eftersmak och hur jag än vänder och vrider på saken så är det ändå ofattbart att Socialdemokraterna står som vinnare på nytt – det borde inte vara logiskt möjligt, men i Sverige kan tydligen allt hända nu för tiden.

Efter att ha skummat igenom reaktionerna på Jonas Sjöstedts besked idag, kan man konstatera att ingen är särskilt nöjd med den här nya regeringen förutom Socialdemokraterna själva och så klart Stefan Löfvén. Det var för övrigt länge tal om att han skulle sluta efter valet, men han har väl ändrat sig nu när han ser tronen hägra på nytt. Det är väl som allt annat som har med sossarna att göra – enbart tomma ord och lögner.

För första gången någonsin kom det något bra från Vänsterpartiets Dinamarca som tidigare idag i hårda ordalag kritiserade uppgörelsen och menar att V sålt sig för ingenting – ” Vi hade en vågmästarroll som vi gav bort gratis”. Överhuvudtaget är missnöjet stort inom Vänsterpartiet och man kan undra hur Sjöstedt lyckats ro iland detta – agerar han envåldshärskare?

Oppositionspartierna är så klart missnöjda och en färsk undersökning från SVT/Novus som publicerades tidigare idag visar att även domen från folket är hård – 50% av befolkningen tror nämligen att den nya regeringen kommer att vara dålig för Sverige samt ifrågasätter om den håller till nästa val. I praktiken finns det inget som talar för den här regeringskonstellationen, men ändå är det precis vad som väntar.

Men tro inte för en sekund att Löfvén & Co bryr sig om detta, de skakar av sig kritiken på ett kick och går vidare utan ånger. Söndra och härska framför att vara lyhörd mot folkviljan samt sätta medborgarna i främsta rummet är trots allt Socialdemokraternas ledord.

Jag har fortfarande svårt att komma över tanken på att landet ska regeras av nickedockan Löfvén i fyra år till – han var ju totalt uträknad och vissa partier gick till val på att se till att hans regering hade satt sin sista potatis, något som man senare verkar ha förträngt. Två gånger har Löfvén röstats ned de senaste månaderna och han är allmänt impopulär hos folket – många som röstade på S i valet har ångrat sig nu i efterhand, men ändå är det just han som åter ska intaga Rosenbad nästa vecka. Det är helt otroligt och det verkar banne mig som om karln har nio liv!

Jag har lyckats skrapa fram ett sista darrande hopp till på fredag och det är att riksdagsledamöterna inom V och L skall våga stå upp för sin åsikt och rösta mot partiledningen, för att på så sätt se till att Löfvén en sista gång (åtminstone den här perioden) går miste om makten. Det hade varit underbart att se, men jag betvivlar att dessa folkvalda kvinnor och män besitter det kurage som krävs för att gå emot sin partiledning och trycka på den röda knappen. Men det är en fin tanke som jag tänker suger på ända tills beslutet är oåterkalleligt på fredag!

how

Annonser

3 reaktioner till “Allt talar emot denna regering – ändå ser det nu ut att bli av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s