Salvini lovar en ny europeisk vår samt återfödelse av äkta europeiska värderingar!

Italiens inrikesminister och vice premiärminister Matteo Salvini är på besök i Warsawa, där han lobbar för en allians med populisterna i Polen och även på andra ställen, i syfte att underminera EU-etablissemanget vid EU-valet i maj.

Salvini, som leder det italienska antimigrations-partiet League, lovade att skapa en ”ny europeisk vår” och att arbeta med Polens ledande populister. Det här var hans senaste försök att rekrytera euroskeptiska allierade i en växande konfrontation mot bland annat Emmanuel Macron i Frankrike och Angela Merkel i Tyskland.

Under en presskonferens med sin polska motsvarighet Joachim Brudzinski, lovade Salvini att skapa en ”ny jämvikt” som ska utmana det traditionella pro-EU-samarbetet mellan Paris och Berlin.
-”Det Europa som kommer att födas i juni kommer att ha ett annat tempo jämfört med idag när allt styrs av byråkrater. I Europa har man alltid pratat om det fransk-tyska samarbetet, men vi förbereder för en ny jämvikt och en ny energi i Europa. Vissa EU-ledare försöker förneka Europas judisk-kristna ursprung. Polen och Italien kommer att vara huvudpersonerna i den nya europeiska våren som kommer att vara en återfödelse av äkta europeiska värderingar.”

Under hans besök i Polen kritiserade Salvini även det avtal som nåtts under dagen, där Europa tillåter 49 migranter som varit strandade på två räddningsbåtar i snart tre veckor, att angöra Malta. Italien och Malta har vägrat ta emot migrantbåtarna, men nu har EU alltså ingått avtal och beslutat att åtta EU-länder ska ta emot mgiranterna: Italien, Tyskland, Portugal, Irland, Rumänien, Luxemburg och Holland. Migranterna, som inkluderar en bebis och sju barn, räddades av NGO-båtar den 22 respektive 29 december när de försökte ta sig över havet från Libyen till Europa.

Salvini motsätter sig starkt avtalet och twittrade att det här bara kommer att uppmuntra fler människosmugglare i Libyen att sätta fler migranter i havet.
-”Jag är och jag kommer att förbli helt emot nyanlända migranter i Italien. Jag kommer att fortsätta arbeta för att utvisa de alldeles för många migranter som redan befinner sig i landet. Att falla för trycket och hoten från Europa samt NGO:er är ett tecken på svaghet som inte är värdig det italienska folket.”

Som vanligt ord och inga visor från Salvini och Europa skulle behöva fler rakryggade ledare som honom – något vi bara kan drömma om i Sverige! Det han säger är helt rätt – så länge vi ger efter och släpper in migranter i Europa, så uppmuntrar vi människosmugglarna att fortsätta. Skulle vi istället sätta hårt mot hårt så skulle det definitivt skicka rätt signaler, men tyvärr saknar vi europeiska ledare som har kurage nog att göra det som krävs!

Även om jag tycker att Salvini har rätt i sak, så har jag omvärderat mitt intryck av Salvini efter att idag ha samtalat med restaurangägaren på den krog där jag ibland äter lunch. Han kommer från Sicilien och han berättade att Salvini inte är populär i södra Italien eftersom han tidigare gått till väldigt hårt angrepp mot de boende i de södra delarna av landet. I sin tidiga politiska karriär, innan han blev känd, vurmade Salvini enbart för Norditalien och menade att det endast var italienare som bodde i norr som var värda något och att resten kunde elimineras. Han ska tydligen ha sagt att han hoppats på att vulkanen Etna ska få vulkanutbrott så att invånarna i Syditalien skulle utplånas. Även om han nu har mognat och blivit inrikesminister, så är Salvini väldigt impopulär i södern och vinner inga röster eftersom de boende där inte har glömt.

Det verkar som om alla stora politiker runt om i världen har minst ett lik i garderoben, men det kanske inte fungerar med helylle-politiker om man vill få saker och ting gjorda.

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/01/09/italys-matteo-salvini-seeks-build-new-populist-european-order/?fbclid=IwAR22EONs5qp_pPYVmWbyUF1s6pmYwn9mgNoo1cp4X4veI7e884yKoi19xb4

salvini

 

Annonser

2 reaktioner till “Salvini lovar en ny europeisk vår samt återfödelse av äkta europeiska värderingar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s