Hur mycket mer klarar svensk media av att ha på sitt samvete?

Min blogg har främst besökare från Sverige, men även en hel del från Europa och övriga världen. Om man tittar på statistiken så finns det en röd tråd – de inlägg som är mest populära rör de nyheter som innefattar brott som begås i andra länder där man går ut med fullständigt signalement.

Det är uppenbart att människor för länge sedan förstått att varje gång man tiger om signalement i svensk media, så vet man att det är en person av annan etnicitet som begått brottet. Senast igår begicks ett grovt rån i centrala Ystad där en väktare blev misshandlad, men inget signalement lämnas ut på förövaren och det är inte så att väktaren inte var kontaktbar när han fördes till sjukhus. Ett annat färskt exempel är kvinnan i Simrishamn som nyligen blev överfallen av några män när hon skulle kasta soporna – inget signalement där heller.

Frågan är hur länge till som svensk media tänker agera på det här sättet – förstår de inte själva att de spär på polariseringen och främlingsfientligheten ännu mer genom detta ställningstagande? Dessutom medverkar man aktivt till att grovt kriminella individer inte fångas in och således kan begå nya mord, våldtäkter, misshandel, inbrott och rån.

Sverige måste vara det enda landet i världen som aktivt skyddar brottslingar och till vilken nytta kan man fråga sig? Svensk polis har också ett ansvar i det här, eftersom det grundar sig i att de inte vill/får ge ut signalement enligt order från högre ort.

Våra makthavare brer ofta på om hur många poliser man ska anställa de närmaste åren och hur många nya kameror man ska sätta upp i syfte att stävja den tickande grova brottsligheten, men varför installera kameror som kan registrera kriminella handlingar när man ändå inte kan uppge signalementet på de eftersökta personerna?

Det hela påminner om HC Andersens saga ”Kejsarens nya kläder” – alla ser det och vet om det, men ingen säger det högt.

De stora förlorarna är så klart offren och deras anhöriga som samhället trampar på om och om igen!

#onlyinsweden

signalement

Annonser

En reaktion till “Hur mycket mer klarar svensk media av att ha på sitt samvete?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s