När vi slutar reagera ger vi också vårt tysta medgivande till det som sker!

Idag fick bilen stå, när jag och barnen för en gångs skulle tog tåget in till Malmö Centralstation för att bland annat gå på museum. Vi höll oss på ”rätt” sida av staden – det vill säga runt Malmöhus slott och Lilla Torg/Stortorget, där man bara ser de goda sidorna av staden. Lugna och fina bostadskvarter, små butiker och inget som får en att överhuvudtaget tänka på att det i Malmö finns minst tre särskilt utsatta områden, eller ”no-go-zoner” som vissa föredrager att kalla dem.

Faktum är att man inte heller såg särskilt många personer i heltäckande klädsel och/eller hijab alternativt slöja. Det fanns så klart några i hijab, men inte så att man reagerade nämnvärt. På centralstationen och på tåget såg vi en del unga killar i grupp, men det var aldrig så att man kände sig otrygg. Min poäng är att så länge man rör sig i bra områden så går det att intala sig själv att det faktiskt inte är så illa ställt med Sverige, trots alla särskilt utsatta områden som är utspridda i landet från norr till söder.

Bor man i till exempel dåvarande Käppastaden, eller Nappastaden som det döptes om till medans vi bodde där och arbetar i Västra Hamnen/Centrum samt bara läser gammelmedia samt slaviskt sväljer vad Public Service publicerar, så går det nog att leva stora delar av sitt liv i tron att allt är tipp-topp och ”buset” är hanterbart för det drabbar inte en själv.

Rätt så skönt egentligen att bara stänga in sig i sin bubbla och glida omkring. Så fort verkligheten tränger sig på kan man faktiskt byta samtalsämne eller börja tänka på annat. Det kanske är så våra riksdagspolitiker hanterar saker och ting – det man inte kan se med blotta ögat eller ta på fysiskt existerar inte.

Även turister rör sig ofta i de mer säkra kvarteren i våra storstäder, vilket gjort att man hittills lyckats hålla Sveriges rykte intakt. Men de senaste åren har bilden allt mer börjat krackelera och omvärlden har förstått att under ytan bubblar något helt annat än en idyll, vilket fått flera länder, däribland Kina, att börja varna sina invånare från att besöka Sverige.

Det verkar dock vara svårare för svenska folket själva att komma till sans och få insikt om hur det egentligen förhåller sig. Den dagliga dosen med skottlossningar, knivhuggningar, våldtäkter, misshandel, bilbränder och rån har fört med sig att vi vant oss även vid detta – precis som böneutrop, shariapoliser, barnäktenskap, kvinnoförtryck, balkongfall och kvinnlig könsstympning knappt får oss att höja på ögonbrynen längre.

Det är en rätt farlig utveckling när ett lands invånare börjar vänja sig vid att det råder anarki samtidigt som man låter hederskulturen passera obemärkt förbi. Men våra makthavare tycker säkert att det är jättebra, för ju mer passiva och ointresserade vi är ju lättare är vi att styra i rätt riktning för att passa deras syften!

destroyed

 

3 reaktioner till “När vi slutar reagera ger vi också vårt tysta medgivande till det som sker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s