Repressalier väntar borgmästarna i Italien om de fortsätter att hjälpa illegala migranter!

Italiens inrikesminister Matteo Salvini skrädde inte orden när han igår via Facebook och Twitter vände sig till sina meningsmotståndare.

-”Den tiden när borgmästarna i Palermo, Florence och Neapel kunde sko sig på illegala migranter är över och de som motsätter sig de nya reglerna kommer att få svara inför lagen och historien. De som hjälper illegala migranter hatar italienare! Ministern från det konservativa partiet Lega lovade att rebelliska stadshuvuden kommer att få stå till svars inför lagen och historien, men det är inga tomma hot eftersom borgmästaren i den kalabriska staden Riace just nu befinner sig i husarrest för att ha gett sitt stöd och underlättat illegal migration. Vissa borgmästare må se tillbaka och älskvärt minnas de gamla goda tiderna vad gäller migration, men för dem är festen slut!”

Med ”vissa borgmästare” menar Salvini de ansvariga i Palermo, Florence och Neapel som han gett möjlighet att avgå från sina poster efter att de uttalat att de kommer att vägra att följa de nya reglerna.

Enligt det nya dekretet kan migranter inte längre ansöka om fullt medborgarskap efter en tvåårig asylvistelse, något som Palermos borgmästare motsatt sig eftersom han anser att om man stänger ute migranter från sjukvård och andra viktiga samhällsfunktioner, så kommer det att få motsatt effekt på migranterna och leda in dem på brottets bana. Han tänker också ta upp de nya anti-migrant-lagarna till konstitutionsdomstolen för att avgöra om det är kompatibelt med landets rättspraxis.

Palermos borgmästare har backats upp av Florens borgmästare som insisterar på att hans stad inte kommer att rätta sig efter de nya reglerna som utestänger asylsökande och tvingar dem att leva på gatan.

Neapels borgmästare uttalade sig igår och menar att han hoppas att båtarna kommer till Neapel eftersom de kommer att öppna hamnen oavsett vad regeringen säger. Salvini replikerade detta uttalande med att alla hamnar i Italien är stängda för båtar som räddat migranter.

Intressant utveckling – det är tydligen inte bara i Sverige som politiker beter sig som små barn i sandlådan. Jag kan tycka att Salvini och hans regering har rätt i sak, för om man inte sätter ned foten och tar ställning så kommer människor att fortsätta att komma i strid ström.

Om budskapet från Europa är klart och tydligt – räddningsbåtarna kommer att köra er tillbaka istället för till europeisk mark samt länderna kommer inte längre att ta emot er och ge er förmåner utan ni får sova på gatan samt riskera att hamna i fängelse om ni tar er in illegalt – så kommer det på sikt att ha effekt.

Självklart ska människor kunna söka asyl i Europa, men då får det göras från deras egna hemländer eller i närområdena.

Sverige, som i princip är längst bort av alla säkra länder som migranterna passerar på sin väg genom Europa, hade lätt kunnat få bukt med migrantströmmarna redan nästa månad om man verkligen ville – det skulle nämligen räcka att med dra in på bidragen!

Uppsamlingsläger, snabba beslut och inga bidrag eller förmåner så fort de sätter sin fot i landet hade garanterat fått effekt och samtidigt visat om de verkligen är riktiga flyktingar i behov av skydd, eller enbart ekonomiska migranter som vill ha allt utan att ge tillbaka samtidigt som de ställer krav på löpande band.

Men tyvärr saknar vi en Salvini, en Kurz och en Orbán i landet mellanmjölk, så här kommer inte att ske ett dugg utan våra egoistiska och inkompetenta makthavare fortsätter med att suga ut befolkningen, rasera välfärden, bejaka kvinnoförtryck och välkomna kriminella element samt jihadister!

https://www.rt.com/news/448033-salvini-italy-mayors-migrant/

swat

Annonser

4 reaktioner till “Repressalier väntar borgmästarna i Italien om de fortsätter att hjälpa illegala migranter!

  1. Det skulle vara intressant att veta hur den italienska maffian kommer att reagera på det här. Immigrantindustrin kostar enorma mängder skattemedel och där det finns pengar är aldrig maffian långt borta. Hoppas att Salvini har bra livvakter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s