Nu passar det att gapa om jämställdhet?

Jag har tidigare inte brytt mig om den fåniga debatten om att Mikael Persbrandt fått uppdraget att läsa dikten ”Ring klocka ring” vid tolvslaget på Skansen, vilket fått många ”stjärnor” att ilskna till. Men när man återigen slår upp stora rubriker om det så var jag tvungen att läsa om ilskan och motreaktionerna.

Tydligen handlar det inte om valet av Persbrandt i sig, utan om att det var en man. Sverige har kommit så långt med jämställdhetsarbetet menar alla dessa kändisar, särskilt i år när kvinnorna tagit flera steg framåt, så att man återigen valde en man känns som ett hån. Mia Skäringer hade varit ett mycket bättre val, säger t.ex. fotbollsspelaren Martin Mutumba till Aftonbladet.

Det är väl fascinerande att enda gången som landets feminister och kändiselit opponerar sig är när det handlar om vita män. Vi såg det i Gamla Stan tidigare i år, när knytblusprotesterna mot Svenska Akademien genomfördes och så nu återigen när man som motreaktion skapat ett Instagramkonto som man döpt till ”Ring Samtid Ring”, med 32 kända personer som diktuppläsare på kontot med 4.298 följare.

På tal om jämställdhet så undrar jag om det hade varit samma upprorsstämning med motreaktioner om det hade varit Fatema Khavari eller någon annan muslimsk känd kvinna iklädd slöja som hade fått uppdraget att intaga Skansens scen?

Jag tycker det är lite makabert att man tycker att Sveriges jämställdhetsarbete går framåt när kvinnoförtrycket bara ökar! Män och kvinnor kan inte ta någon av det motsatta könet i hand, kvinnor samt små flickor får inte lämna hemmet utan att iklä sig heltäckande kläder från topp till tå och inte heller utan manlig eskort, flickor och kvinnor får inte börja äta före männen, kvinnor får inte arbeta utanför hemmet, unga tjejer får inte välja vem de ska bli kära i eller gifta sig med och små flickor könsstympas samt tvingas gifta sig med gamla gubbar – allt medan myndigheter och politiker väljer att titta åt andra hållet.

Vart är alla dessa feminister och kändisar då? Vem står upp för dessa kvinnor och små flickor, eller är de inte lika mycket värda i era ögon?

Jag har bara ett ord för detta och det stavas HYCKLARE!

Gott slut och heja Mikael Persbrandt – kör så det ryker!

ring.png

7 reaktioner till “Nu passar det att gapa om jämställdhet?

 1. Gott Nytt År!
  Tackar och bugar för ditt engagemang.
  Ditt skrivande ger mig lite hopp i alla fall. men tyvärr har jag har inte mycket hopp kvar.
  I mina ögon är Sverige inte längre vad det har varit.
  Men nog om det, vi får göra det bästa av det och jag önskar dig ett bra 2019 och
  simma lugnt.
  Vänliga hälsningar Tobbe.

  Gillad av 2 personer

 2. Varför anlitar Aftonbladen en kriminell från Uganda. Den som hängt med länge på Internet vet, att Han har ett långt liv som syndare och borde hålla sig i skuggan där han inte syns.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s