Den ständigt pågående respektlösheten mot blåljuspersonal kommer att slå tillbaka och våra utanförskapsområden är troligen här för att stanna!

Efter att ha skummat igenom de svenska tidningarna så noterar jag att det varit flera incidenter det senaste dygnet, bland annat i Malmö, Skövde, Halmstad och Kristianstad där blåljuspersonal hindrats i sitt arbete på grund av ungdomar som aktivt skjuter på dem med raketer – det rapporteras även om att väktare såväl som en 70-årig kvinna blivit beskjutna. Vid utryckningen i Kristianstad, fick man helt enkelt avbryta släckningsarbetet på grund av att man inte kunde garantera personalens säkerhet.

Det här är ett relativt nytt fenomen i Sverige som inte fanns förr och det verkar främst vara invandrargäng som ”roar” sig med att förstöra för andra. Det finns redan flera ”no-go-zoner” runt om i landet där blåljuspersonal helt sonika vägrar att åka in i vissa områden och det som på sikt kommer att ske är att någon råkar illa ut. Vem ska släcka bränder om inte brandkåren kommer, vem ska ta hand om skadade personer om ambulanser inte rycker ut och vem ska avstyra bråk eller rädda människor i nöd när polisen inte gör en utryckning? Detta bryr sig så klart dessa individer inte om, eftersom de tänker egoistiskt och vill roa sig för stunden eftersom de är ”uttråkade”.

Jag skänker en tanke till alla som bor i dessa särskilt utsatta områden och inte har möjlighet att flytta därifrån. Att behöva oroa sig över om bilen ska brinna upp under natten, att någon med vapen ska skjuta in genom lägenhetens fönster, att man ska bli rånad ute på gatan, att man ska bli beskjuten med raketer, att man ska bli våldtagen, att barnen ska hamna i skottlinjen när de leker utomhus eller att ens skolbarn ska lockas in i kriminella kretsar och bli knarkkurirer, är vardag för många som tvingas bo i dessa områden.

Det här är inte rätt på något sätt, utan det är oerhört egoistiskt att dessa medborgare lämnas åt sitt öde och att det är våra flata politiker som skapat dessa utanförskapsområden från början och nu vägrar ta sitt ansvar, är den största skandalen av dem alla!

Dessvärre har vi inte sett slutet på historien på långa vägar! Jag minns en intervju tidigare i år från SvD med en före detta gängledare från Storbritannien som kände igen mönstret på det som nu sker i Sverige. Han berättade utförligt i intervjun precis vad Sverige behöver göra för att börja beta av problemen och lyfte ett varnande finger för att fortsätta ignorera problemen och enbart tjata om högre straff som inte kommer att få någon effekt, men våra makthavare har tyvärr inte ett enda förslag i närheten av det som krävs – oavsett om de tillhör det röda eller blå laget.

Under tiden fylls våra utanförskapsområden hela tiden på med nya unga individer utan framtidsutsikter som för var dag som går utvecklar en aversion mot det samhälle som har svikit dem, samtidigt som de ser att man kan leva gott genom att välja den brottsliga banan – dessutom är risken för att hamna i fängelse minimal.

Att våra makthavare dessutom vill fortsätta med öppna hjärtan-politiken istället för att strypa inflödet av ekonomiska migranter utan utbildning och i många fall inga utsikter till att någonsin etablera sig på arbetsmarknaden, gör att man kan slå fast att dessa ghetton och den gängkriminalitet som det genererar tyvärr är här för att stanna!

Dessutom är detta problem som Sverige brottats med i minst två decennier, där både första och andra generationens invandrare drabbas – kanske även tredje. Jag kan mest referera till undersökningar som gjorts i Norge och Danmark – i vårt land lägger man som bekant hellre locket på och hoppas på att det ”onda” ska försvinna, än att gå till botten med problemen!

ghetto

En reaktion till “Den ständigt pågående respektlösheten mot blåljuspersonal kommer att slå tillbaka och våra utanförskapsområden är troligen här för att stanna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s