Ungerns utrikesminister läxar upp Margot Wallström!

Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó avvisade idag Margot Wallströms kritik av Ungern. Wallström uttalade sig igår i Dagens Nyheter och menade att Ungern själva hade hindrat den Europeiska Unionen från att presentera en enad front vid flera tillfällen.

Szijjártó deklarerade i ett uttalande:
”Sveriges ”pro-migrationsregering” har styrt Sverige in i en osäker inhemsk situation och det är osäkert när Sverige kommer att ha en ny regering, men ändå anser Wallström att det är viktigt att kritisera Ungern. Viktor Orbáns regering har för tredje gången i rad röstats fram med en väsentlig majoritet – stabilitet är en viktig tillgång i dessa utmanande tider. Wallström håller Ungern ansvarigt för Europas oförmåga att förenas, när det är Sverige som är splittrat. Vi vet att pro-migrationskrafter inte tolererar avvikande åsikter, men vi kan försäkra Sveriges utrikesminister om att vi kommer att fortsätta bevara Ungern ungerskt under alla omständigheter!”

Kommentarer överflödiga. Péter Szijjártó – what a man! ♥️

https://dailynewshungary.com/foreign-minister-rejects-swedish-counterparts-criticism-of-hungary/

ungern

2 reaktioner till “Ungerns utrikesminister läxar upp Margot Wallström!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s