Italien stänger hamnarna för över 300 räddade migranter och proklamerar att det roliga är över!

Italiens inrikesminister Matteo Salvini har återigen stängt landets hamnar för räddade migranter och tidigare idag twittrade han:
-”Mitt svar är tydligt: Italiens hamnar är stängda. Det roliga är över för smugglarna och deras medhjälpare!”

Salvini svarade på en förfrågan från den spanska hjälporganisationen Pro Activa Open Arms, som under gårdagen räddade hundratals personer och hade bett om att få angöra italiensk mark.

Pro Activa Open Arms har hand om tre skepp utanför Libyens kust och igår räddade man över 300 migranter, vars båtar höll på att sjunka. Enligt uppgift ska flera av de räddade ha varit gravida kvinnor samt en mor med en nyfödd. Modern och bebisen flögs med helikopter till Malta som förbarmade sig.

Pro Activa twittrade idag att inget land vill öppna sina hamnar och husera migranterna trots att det är jul. Malta vägrade också att förse skeppet med mat.

Enligt statistik från FN har över 1.300 personer i år drunknat när de har försökt att ta sig från Libyen till Italien eller Malta.

Den tyska hjälporganisationen Sea-Eye begav sig igår av mot Libyen på uppdrag.Detta är det första skeppet med en civil hjälporganisation som seglar under tysk flagg. Besättningen består till viss del av forna medlemmar från det omskrivna räddningsskeppet ”Aquarius”.

Jag vet att detta låter hårt i mångas öron, men jag tycker att Salvini och övriga länder runt Medelhavet gör helt rätt. Om Europa fortsätter att hålla upp dörren på vid gavel så kommer migranterna att fortsätta komma. Nu sänder man rätt signaler och till slut kommer polletten att falla ner. Tyvärr gör dessa ”hjälporganisationer” till havs mer oreda än nytta – de borde köra tillbaka migranterna till Libyen istället för att pressa fram ett mottagande i länder som redan har övertrasserat sitt migrantkonto – t.ex. Italien, Frankrike och Spanien.

Jag har ett hett tips till dessa NGO:er som ligger och skvalpar i Medelhavet i väntan på nya migranter att rädda, i tron att man gör en humanitär insats när man istället förvärrar situationen – lyft luren och ring till Stefan Löfvén eller Annie Lööf så kommer garanterat ett Herculesplan att lyfta inom en timme och flyga hit alla strandsatta migranter! Sedan står bidragsbordet åter redo att intagas på skattebetalarnas bekostnad!

https://www.welt.de/politik/ausland/article186004494/Matteo-Salvini-Fuer-die-Menschenhaendler-und-ihre-Helfer-ist-der-Spass-vorbei.html

salvini.jpg

 

Annonser

2 reaktioner till “Italien stänger hamnarna för över 300 räddade migranter och proklamerar att det roliga är över!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s