Ingen ny statsministeromröstning före jul – talmannen agerar helt opartiskt, eller?

För en stund sedan meddelade talmannen vid en presskonferens att det inte blir någon ny statsministeromröstning i riksdagen före jul. Istället får partiledarna mer tid på sig för förhandlingar och talmannen sätter ökad press på Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) att samla stöd.

Talman Norlén menar att det inte är någon idé att sammankalla riksdagen eftersom allt är oklart och ingen av kandidaterna har tillräckligt med stöd. Istället ska man pröva en ny statsminister i kammaren den 16 januari och faller det, väntar ytterligare en omröstning innan ett eventuellt nyval kan bli verklighet.

Som jag skrev om igår så kommer Norlén att förlora sin viktiga post som näst högsta hönset i landet näst efter kungen om det blir nyval och han är inte direkt underbetald om man säger så.

Talmannen har redan fått kritik från olika håll för att han drar ut på regeringsbildningen och det är uppenbart att han ser om sitt eget hus istället för att försöka rädda ett land i fritt fall!

Jag tycker också att det är exceptionellt att Stefan Löfven hela tiden får nya chanser trots att han blivit nedröstad av en förkrossande majoritet två gånger.

Jag har sagt det förr, men det tål att sägas igen – varför hölls ett val överhuvudtaget, när man ändå inte lyssnar på folkets röst? Nu står valet mellan två hönshjärnor som styrs av maktgalna och globalistiskt styrda partiledningar – pest eller kolera!

Valresultatet gav dock vid hand att det inte var majoriteten av svenska folkets önskan, så här har vi en demokratur i ett nötskal. Jag har helt tappat förtroendet för såväl talmannen som en alltför stor del av våra folkvalda politiker – det här är under all kritik!

Alla ni som önskade er ett nyval, får nog tänka om. Talmannen och DÖ-arkitekten kommer att göra allt i sin makt för att se till att Löfven eller Kristersson tar hem segern, vilket föranleder att han själv sitter säkert i fyra år och kan casha in över 100 papp på bankkontot varje månad.

Sverige är fantastiskt sägs det – lika bra att vi passar på att njuta av den här julen, sedan väntar hårdare tider runt hörnet och mottot ”allt åt alla” kommer att nå nya nivåer!

 

power

5 reaktioner till “Ingen ny statsministeromröstning före jul – talmannen agerar helt opartiskt, eller?

  1. Att denna regeringsbildningsfars får fortgå är ett hån mot svenska folket. Undrar vad som ligger bakom, förutom talmannens lön.
    Jag är övertygad om att det finns en plan som har varit klar sedan valet. Det vi ser nu är bara spel för galleriet. Och något nyval kommer aldrig att genomföras. Nästa gång dom träffas är alla överens om det som varit bestämt sedan valet.
    Kalla mig konspiratorisk, men vem vet, jag kanske har rätt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s