162 barn väntar i december på att vräkas – men bostäder är inget problem när det kommer till andra grupper!

Sverige har haft en nollvision mot vräkningar av barn i tio år, men ändå sker det dagligen. Enligt en kartläggning som Aftonbladets program ”200 sekunder” har gjort, väntade 162 barn på att vräkas i början av december.

I samma tidning skriver Maria Hendra, direktör på Skånes Stadsmission, idag ett angeläget debattinlägg där hon kräver att våra politiker tar sitt ansvar och agerar.
_______________________

”Hemlösheten ökar över hela landet och enbart i Malmö pekar den officiella statistiken på att drygt 3.300 människor lever i hemlöshet – 1.347 av dem är barn, vilket är en ökning med 26% jämfört med förra året.

Allt fler barn saknar ett permanent hem, varma kläder och allt annat som är nödvändigt i vardagen och i Malmö lever vart femte barn i fattigdom.

En klar majoritet av de familjer som är hemlösa behöver inte stöd med någonting annat än en egen bostad. Barnen i dessa familjer skulle alltså kunna få ett tryggt och ordnat liv, om familjen bara fick en plats att kalla hemma.

Orsakerna till den strukturella hemlösheten är alltså främst bostadsbrist och fattigdom, men också att många människor har svårt att få arbete och ett sammanhang i Sverige.

Vi ser att kommunerna i lägre grad ger det stöd som behövs. Skåne Stadsmission har arbetat i över hundra år för att förhindra nöd och lindra lidande. Vi ser en förändring i vilka som behöver vårt stöd. Det handlar bland annat om en grupp pensionärer som har det knapert. Det handlar om barnfamiljer där syskon får dela på vinterkläder, om familjer som vräks från sina hem trots nollvision för vräkningar av barn. Det handlar om unga som inte lyckas etablera sig på arbetsmarknaden och fastnar i långvarigt bidragsberoende och/eller psykisk ohälsa.

Nästan 6 av 10 hjälpsökande hos Sveriges Stadsmissioner är människor som lever på ekonomiskt bistånd men ändå inte klarar sig. Så ska det inte vara! Ingen ska behöva fira högtider i ensamhet, ingen ska tvingas att sova ute och alla barn ska ha en plats att kalla hemma. Under julen och alla andra dagar på året!”
_____________________

I Sverige som har ett av de högsta skattetrycken i världen och där regeringen stoltserar med slogans som ”Alla ska med”, är det inget annat än en skandal att vi har barn som kan tvingas sova ute!

Det är uppenbart att fattigdomen både bland pensionärer och barnfamiljer i Sverige ökar, men bostadsbristen talar sitt tydliga språk samt det faktum att man måste vara totalt utblottad för att få hjälp från Socialtjänsten.

Men det finns minsann bostäder till vissa grupper som har gräddfil rakt in i bostadskön och nya bostäder byggs, men allt för ofta är de öronmärkta till nyanlända. Vi har stora problem att husera de migranter som redan finns i Sverige, men ändå vill en majoritet av riksdagspartierna fortsätta med denna oansvariga migrationspolitik – det är helt galet och pekar på att man helt slutat bry sig om sina egna medborgare som borde vara prio ett!

Mina meningsmotståndare påpekar ofta att man inte ska ställa grupper mot varandra, men det är politikerna själva som har skapat det samhälle vi ser idag, därför måste man vara både döv och blind om man inte ser att det är skillnad på folk och folk!

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/ddWqPJ/nej-inget-barn-ska-behova-sova-ute-i-jul

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/p6RdGo/162-barn-hotas-av-vrakning–fore-jul

 

Annonser

3 reaktioner till “162 barn väntar i december på att vräkas – men bostäder är inget problem när det kommer till andra grupper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s