Internetgenerationen behöver någon som vakar över dem!

Idag frågade min äldsta son om jag letade efter en ny pojkvän, varför då undrade jag och då visade det sig att han hade googlat vad Tinder var för något efter att ha sett det på min telefon. Det är fascinerande att barn vet så mycket i tidig ålder nu för tiden – mycket tack vare internet.

Äldsta sonen som bara är 9 år vet redan vad hångel och sex är för något – häromdagen kom dessutom äldsta dottern (8 år) och frågade vad stringtrosor vad för något eftersom någon annan flicka i klassen pratat om det. Jag begränsar deras datortid, men eftersom de har iPads genom skolan så ägnas varje ledig stund åt paddan känns det som, även i skolan – på gott och ont! I början fick barnen inte ta hem paddorna efter skolan, men efter en termins klagande över att de var de enda i klassen som måste lämna paddorna i skolan (vilket var sant) så fick jag ge med mig.

På vår tid hade vi böcker att tillgå – till exempel tantsnuskdrottningar som Jackie Collins, men jag kan inte komma ihåg att jag var så upplyst redan i tredje klass. Internet för med sig både bra och dåliga saker – även om man kan sätta barnlås på sidor med olämpligt innehåll, så finns det ingen möjlighet att begränsa Youtube. Barnen blir så klart väldigt tekniskt kunniga och lär sig engelska tidigt, men dessutom får de nys om annat lite för tidigt kan jag tycka.

Ett public service-program som jag ogillar starkt är ”Lilla Aktuellt” som barnen ser i skolan varje vecka eftersom det tydligen ingår i läroplanen. Vinklade reportage om Donald Trump, Sverigedemokraterna, migration och klimatet är stående inslag. Tur att man pratar med barnen hemma och upplyser dem om saker och ting så att de inte blir hjärntvättade redan från späd ålder, men tyvärr tror jag inte att alla föräldrar gör det.

Idag var vi på badhuset och efteråt i omklädningsrummet berättade äldsta sonen om att det varit ett reportage i just Lilla Aktuellt om en flicka som känt sig som en pojke och inte vetat vilket kön som hon skulle tillhöra. Hon var rädd för hur det skulle bli när brösten skulle växa ut osv. eftersom hon identifierade sig som pojke, kanske skulle hon behöva operera bort dem. Sonen tyckte allt var väldigt märkligt. Vad svarar man på det?

Jag blir så upprörd över att de måste ta upp sådana här tunga frågor i program som riktar sig till lågstadiebarn – snacka om att sätta griller i huvudet på dem och skapa osäkerhet kring deras identitet i onödan! Vänsteretablissemangets genusfokus, krav på tredje kön och diverse andra certifieringar är bara så överdrivet – landet lagom lever verkligen inte upp till namnet när det kommer till dessa saker.

Ibland önskar jag att vi skulle ha det lite mer som i Kina, där man helt enkelt förbjuder allt som inte anses ”normalt”. *LOL*

Skämt åsido, föräldrar nu för tiden har ett stort ansvar på sina axlar att verkligen prata med sina barn om allt och mycket tidigare än man gjorde förr. På så vis kan vi åtminstone försöka forma dem till ansvarsfulla och starka individer som använder sitt sunda förnuft samt är trygga i sig själva.

tre

Annonser

3 reaktioner till “Internetgenerationen behöver någon som vakar över dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s