Nu har 164 länder – däribland Sverige – undertecknat migrationsavtalet!

Så där ja, då var avtalet underskrivet och klart. Tack Heléne Fritzon och Stefan Löfvén – vad skulle världen ha gjort utan politiker som er?!

Trots kritik och att USA samt flera andra länder dragit sig ur, ingick 164 länder tidigare idag FN:s globala migrationspakt i Marrakesh.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel:
-”Migration är ett naturligt fenomen. Det sker överallt på jorden och om det kan ske legalt är det en bra sak.”

Migrationspakten godkändes som bekant i juli av alla 193 medlemsländerna förutom USA, som backade ut förra året. Därefter har Australien, Österrike, Lettland, Tjeckien, Ungern, Chile, Dominikanska Republiken, Polen och Slovakien vägrat att medverka på konferensen och skriva under avtalet.

Bulgarien, Estland, Italien, Israel, Slovenien och Schweiz överväger fortfarande huruvida de ska deltaga i migrationspakten eller inte.

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres öppnade konferensen:
-”Det här ögonblicket är inspirerat av dedikerade och noggranna ansträngningar. Migration har alltid funnits hos oss, men i en värld där det blir allt mer oundvikligt och nödvändigt måste det vara välskött samt säkert istället för oregelbundet och farligt. Det är mer troligt att man lyckas med nationell politik om man samarbetar internationellt. Det är sant att vissa medlemsstater inte är med oss idag. Jag kan bara hoppas att de kommer att förstå avtalets värde för deras eget samhälle och ansluta sig till oss i den här gemensamma insatsen.”

FN:s generalförsamling kommer nu att införa en resolution som formellt godkänns i New York den 19 december.

Jag tycker personligen att det här avtalet har skötts uruselt av Sverige. När andra länder har haft öppen debatt, har det i Sverige varit tyst både från media och politiker ända in i det sista.

Riksdagens utskott blev informerade första gången i maj. Migrationspakten godkändes formellt av FN i juli. Det har funnits gott om tid att kräva konsekvensanalyser och debatt för de partier som säger sig vara emot. Att börja med invändningar och kräva konsekvensanalys två veckor innan konferensen tyder på att inget av de sju riksdagspartierna har haft ambitioner att stoppa Sveriges deltagande i migrationspakten.

Det är illa för demokratin när samtliga partier går globalisternas ärenden och jag har svårt att se hur något positivt ska komma ur det här, men den som lever får se!

https://www.aljazeera.com/news/2018/12/members-adopt-global-migration-pact-181210092353957.html

Annonser

2 reaktioner till “Nu har 164 länder – däribland Sverige – undertecknat migrationsavtalet!

  1. De länder som gladeligen skrev under pakten är de som tjänar på det.

    Överbefolkade ”fattiga” länder sänder oönskad befolkning till Västländerna som dräneras på resurser.

    De som vägrade skriva på är alla s.k. ”rika” länder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s