Danska tidningen Politiken räds inte att skriva om FN:s migrationsavtal och sätter fokus på att många länder säger nej!

I Danmark har man också varit tyst om FN:s migrationsavtal hittills, men idag tar den danska tidningen Politiken bladet från munnen.

Regeringen i Schweiz meddelade igår att man inte kommer att skriva under FN:s migrationsavtal.
-”Schweiz kommer inte att deltaga i konferensen för medlemsstaterna där avtalet formellt skall skrivas under.”

FN-konferensen går av stapeln iden 11-12 december i Marocko, men det är för tidigt för Schweiz, som först vill att parlamentet ska ge antingen grönt ljus eller avvisa avtalet.

USA, Australien och flera europeiska länder har redan meddelat att de inte kommer att backa upp avtalet ” The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” (GCM).

Australiens premiärminister Scott Morrison deklarerade igår att avtalet kommer att försvåra landets hårda migrationspolitik och sätta landets trygghet på spel.

Migrationsavtalet fokuserar enbart på migranter – inte flyktingar och i avtalet beskrivs migration som positivt för länderna.

Med GCM-avtalet förpliktigar länderna sig till att arbeta för integration och emot främlingsfientlighet samt bekämpa orsaken till migration – klimatförändringar och fattigdom.

Syftet är att reglera migration mellan medlemsländerna och styrka migranternas rättigheter. Migrationspakten formulerades i juli 2017 och har sedan dess diskuterats fram och tillbaka.

Övriga länder som har avvisat avtalet är Österrike, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Estland, Polen, Ungern och Israel.

Ordföranden för FN:s Generalförsamling, Maria Fernanda Espinosa, säger att hon förstår att enskilda länder inte är redo att förpliktiga sig till avtalet, men hon hoppas dock att de kan övertygas om att stå enade i frågan.
-”Migration är ett gränsöverskridande fenomen som bör hanteras i gemenskap.”

Jag gissar på att Danmark blir nästa land att ifrågasätta sin medverkan och att en av Danmarks största tidningar skriver om avtalet banar definitivt vägen för debatten.

Men i Sverige hör vi fortfarande ekot från våra egna röster! I Viralgranskarens artikel om avtalet som Metro publicerade häromdagen, hade man intervjuat en jurist på Amnesty samt en talesman på Justitiedepartementet (inte alls partiskt!) och enligt svensk standard försöker man nu invagga svenska folket i trygghet genom att försöka påvisa att det bara är illvilliga rykten utan riktig grogrund som kritiserar avtalet.

Men faktum kvarstår: om avtalet inte påverkar Sverige eller kontinenten på ett negativt sätt – varför drar sig fler och fler länder ur avtalet? 11 länder säger nej så här långt och fler lär det nog bli innan vi går in i december. Dessutom ställer jag mig frågande till varför Sverige ska skriva på avtalet överhuvudtaget om det inte är bindande?

Schweiz drar sig alltså ur för att man vill ta debatten i riksdagen först – ett mycket sunt agerande och jag gissar på att Tyskland kommer att följa efter för där strider man för fullt i riksdagen sedan två veckor tillbaka utan att komma fram till något avgörande.

Meanwhile in Sweden, pratar ingen politiker om detta och än mindre debatteras det i riksdagen! Istället är allt ljus på Annie Lööf. En svensk tidning (Kristianstadsbladet) har skrivit en ledare och en svensk tidning (Norra Skåne) har publicerat min insändare i ämnet – i övrigt tiger media som muren!

Så länge hela etablissemanget förtiger debatten så är det uppenbart att man vill mygla igenom avtalet utan att informera folket om vad det innebär och än mindre diskutera det i en sansad riksdagsdebatt som sig bör i en demokrati!

https://politiken.dk/udland/art6859519/Flere-lande-trækker-støtte-til-FNs-positive-migrationspagt?fbclid=IwAR3euWeGHdHEPPZeqPalVCKjc9hf3vRT78xMjOJfLLHABbohuvpbTDBqOx0

fn

Annonser

En reaktion till “Danska tidningen Politiken räds inte att skriva om FN:s migrationsavtal och sätter fokus på att många länder säger nej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s