Sagan om det lilla lilla landet i norr!

Det var en gång en liten liten man som ville bli statsminister, men eftersom han inte kunde hitta sin ryggrad i tid och spela sina kort rätt så fick han se sig omkörd av Rödluvan som med hjälp av sitt stora stora ego såg till att sno åt sig fördelar mitt framför näsan på honom.

Rödluvan hade stora planer för det lilla lilla landet i norr och helst av allt ville hon bjuda in hela världen att ta del av alla förmåner som det lilla lilla landet hade att erbjuda och hon sägs också ha haft full uppbackning av stormogulerna som styrde världsherraväldet.

Men det var många som ville ha del av kakan och i den stora stora salen där det lilla lilla landets ledare höll till rådde stor osämja – det verkade dessutom som att ingen i slutändan ville leka med Rödluvan eftersom hon alltid ville bestämma över alla andra och inte lyssnade på vad andra hade att säga.

Rödluvans största fiende här i världen var den stora stygga Vargen. Rödluvan avskydde verkligen Vargen och hans gäng – de var riktiga marodörer som bara ville förstöra allt som Rödluvan försökte åstadkomma och så fort hon fick tillfälle gjorde hon sitt yttersta för att undergräva förtroendet för Vargen och hon drog sig inte för att fara med osanning så länge det kunde ge henne fördelar.

Men allt var inte så enkelt som man kan tro, för i den här sagan fanns det också massor av smurfar som bodde i det lilla lilla landet och som inte kunde enas under ett styre, utan alla ville olika.

Det hade kommit många nya smurfar till det lilla lilla landet de senaste åren och smurfarna var numera så många att man inte hade bostäder och arbeten till alla. Många kunde inte språket och fortsatte i princip att leva som i sina hemländer.

Dessutom kände sig de flesta smurfarna otrygga när de lämnade sina hem på grund av att banditer sköt vilt omkring sig på gator och torg samtidigt som smurf-flickor blev sexuellt utnyttjade till höger och vänster. Detta hade sin grund i att de som bestämde i det lilla lilla landet hade struntat i att se till att poliserna var nöjda och hade rätt resurser i kombination med att man inte brytt sig om att kontrollera vilka nya smurfar som kom in i det lilla lilla landet.

Men detta var inget som bekymrade Rödluvan som såg framför sig en vision där alla skulle leva tillsammans i frid och harmoni oavsett vilka gudar man trodde på och oavsett vilken bakgrund man hade. Dessutom visste hon att smurfarna snällt skulle öppna plånböckerna och stå för notan!

Smurfarna själva kände dock inte samma tillförsikt utan de stora stora problemen ute i samhället började hopa sig samtidigt som smurfarnas frustration och ilska ökade för var dag som gick. Rödluvans vänner i det rödgröna teamet som hade haft makten de senaste åren hade nämligen gett mest fördelar till alla nya smurfar istället för åt dem som hade bott i det lilla lilla landet längst och som man hela tiden knuffade undan.

Många smurfar var nu så trötta på situationen att man försökte samordna protester, men eftersom man inte var så många som vågade höja rösten, så hördes den lilla lilla protesten mest som en svag viskning.

När de modiga smurfarna som vågade sätta sig upp mot överheten och säga ifrån försökte få andra smurfar att ansluta sig till saken, så möttes man istället av hat och fientlighet ty de smurfar som levt i landet länge hade utsatts för lögner och bedrägeri från statsmakten så länge att man inte längre kunde skilja på rätt och fel.

Men precis när de modiga smurfarna övervägde att som en sista utväg genomföra en stor stor kupp mot det lilla lilla landets styre, så hände något förunderligt. Plötsligt hittade den lille lille mannen sin ryggrad igen och gick rakt in i den stora stora salen där man fattar beslut och skrek schas Rödluvan!!!

Varpå Rödluvan sprang till skogs och kom aldrig mer igen. Men kanske ändå att hon kom hem till slut.

Den lilla lilla mannen kom dock inte ensam, utan var tillsammans med stora stygga Vargen och den goda Fén – tillsammans lyckades de avhysa hela bakteriehärden som så länge parasiterat i maktens boningar och skamlöst utnyttjat både gamla och unga smurfar. Dagen D var en glädjens dag i smurfarnas lilla lilla rike i norr och festen varade i dagarna tre!

Så fick till slut den lilla lilla mannen bli statsminister och regera landet tillsammans med den stora stygga Vargen och den goda Fén.

Därefter började det stora sanerings- och förändringsarbetet med många krav på alla nya smurfar som måste börja anpassa sig till smurfarna som bodde i det lilla lilla landet om de ville bo kvar. Den största utmaningen var att leta upp de 100.000 smurfar som befann sig i det lilla lilla landet utan lov och se till att de åkte tillbaka hem.

Slutet gott – allting gott och vad gäller Rödluvan så vågade hon inte visa sig bland smurfarna under många långa år, varför fred och frihet rådde i det lilla lilla landet uppe i norr, till stor glädje för både liten och stor!

____________________________

Snipp snapp snut, så var denna fåniga saga slut!

I verkligheten visar nya mätningar att ett konservativt block bestående av M+KD+SD närmar sig egen majoritet. Samtidigt ska Annie Lööf imorgon ha möte med talmannen och avlägga rapport. Tyvärr känns det som att talmannen inte har modet att våga göra något radikalt och det mest troliga scenariot är att Lööf får ytterligare en vecka på sig att sondera – vilket betyder ännu mer slöseri med tid, alternativt att man utannonserar en ny statsministeromröstning, antingen gällande Lööf eller Löfven. Pest eller kolera med andra ord!

20181121_162638.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Sagan om det lilla lilla landet i norr!

  1. Ju längre de EU-positiva DÖ-partierna fortsätter, desto mer kommer SD växa. Vänstern innehåller för många som är helt vilseledda av monopolkapitalistisk fulmedia. Där finns mycket liten chans till uppvaknande om att massinvandringen skapats för att krossa Sveriges medborgare (inkl. arbetarklassen inkl. småföretagare).

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s