Nyckelpersoner inom ägarstiftelsen bakom muslimsk friskolekoncern som driver på könssegregering, sitter häktade på grund av ekonomisk brottslighet!

Oops kharma is a bitch!

Efter en samordnad gryningsräd mot ägarstiftelsen bakom den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar, sitter nu flera av skolans nyckelpersoner inlåsta i häkte misstänkta för ekonomisk brottslighet och penningtvätt.

Friskolekoncernen Al-Azhar som driver skolor med muslimsk inriktning på flera håll i landet, har varit i blåsväder vid flera tillfällen. 2016 avslöjades att skolan i Vällingby hade könsuppdelade gymnastiklektioner och året efter avslöjades att samma skola lät flickorna kliva på skolbussen längst bak medan pojkarna fick kliva på i den främre delen av bussen.

För drygt ett år sen fick skolan dessutom kritik av Skolinspektionen för att hålla bön under lektionstid, vilket inte får förekomma enligt skollagen.

Hur många suspekta religiösa friskolor finns det egentligen? Jag misstänker att det finns en hel del bara man skrapar lite på ytan och alltför många verkar ha otillåtna religiösa inslag under skoltid. Det är förfärligt med denna mer radikala synen på islam som bokstavstroende män sprider vidare till barn som skall växa upp i Sverige där de förväntas leva sekulariserat. Inte undra på att det hela tiden blir kulturkrockar och det här är bara början.

Förra året skrev Cecilia Elving, Gulan Avci och Maria Nilsson en motion om att man borde stänga de religiösa friskolorna och man tog då upp att Föreningen Islamiska skolan skickat in en ansökan till Skolverket om att starta en skola i Borås med plats för 500 elever från förskola till årskurs nio. En av skolans styrelseledamöter Abdirizak Waberi, är före detta riksdagsledamot för Moderaterna och tidigare rektor för Römosseskolan i Göteborg. Römosseskolan har fått skarp kritik från Skolinspektionen för att flickor utsatts för kränkande behandling och att elever tvingats till moskén för bön under skoltid. I ett uppmärksammat program i SVT 2009, ”Slaget om islam” uttryckte Waberi bland annat att han vill leva i en muslimsk stat där sharialagar styr. Han menade också att muslimer inte dansar med varandra och att män inte får ta kvinnor i hand.

Varför inte bara dra in alla bidrag från staten när dessa muslimska friskolor inte följer spelreglerna som man till exempel gör i Danmark?

Jag gillar personligen inte Liberalerna och det beror till stor del på deras rabiata partiledare i kombination med Cecilia Malmström, men Liberalkvinnorna har många bra förslag som skulle kunna leda oss i rätt riktning om det fick gehör. Jag hade gärna sett ett förbud mot religiösa friskolor – religion är något man skall praktisera på fritiden!

https://www.aftonbladet.se/…/styrelsen-for-muslimsk-friskol…

https://liberalakvinnor.se/…/stang-de-religiosa-friskolorna/

skola

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s