Danmark stoppar biståndspengar till Tanzania i protest mot landets behandling av homosexuella och världsbanken skrotar samtidigt ett planerat lån eftersom landet förbjuder gravida flickor att gå i skolan – meanwhile in Sweden…!

Förra veckan skrev jag om hur tio homosexuella män på ön Zanzibar i Tanzania gripits vid ett gay-bröllop och att de skulle tvingas genomgå fysiska undersökningar för att se om några samkönade aktiviteter förekommit. Detta fördömdes kraftigt av Amnesty International. Homosexualitet kan straffas med upp till 30 års fängelse i Tanzania.

Nu tar Danmark bladet från munnen och meddelar idag att man nu håller inne med upp mot 8 miljoner GBP till Tanzania på grund av landets oacceptabla homofobiska agerande.

Detta sker samma dag som Världsbanken annonserade att man skrotar ett planerat lån till Tanzania på 235 miljoner GBP efter att landet på nytt bekräftat sin policy att förbjuda gravida flickor från att gå i skolan samt att man nyligen gjort det brottsligt att ifrågasätta officiellt statistik.

Danmark som är Tanzanias näst största bidragsdonator, försedde det östafrikanska landet med 41 miljoner GBP förra året.

Regeringen i Tanzania vill inte ta åt sig av kritiken.

Meanwhile in Sweden… har jag inte hört ett fördömande yppas från regeringen trots att vi ger bistånd till Tanzania!

Det är väl ungefär på samma nivå som med Palestina, där vi skänker miljoner varje år till terroristorganisationer utan att någon bryr sig nämnvärt samt Saudiarabien som vi gärna säljer vapen till trots deras inblandning i både Khashoggi-mordet såväl som det blodiga kriget i Jemen där barn just nu svälter i mängder! Sverige säljer dock vapen och krigsmateriel utan att blinka till fler diktaturer än Saudiarabien – till exempel Förenade Arabemiraten och Qatar.

HYCKLERI!

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/denmark-tanzania-aid-homophobic-gay-men-marriage-human-rights-a8635066.html

tanz

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s