Annie Lööf fick sonderingsuppdraget – men vem kommer att backa upp henne?

Givetvis vågade inte talmannen röra om i grytan idag och ge Jimmie Åkesson sonderingsuppdraget, utan det gick istället till Annie ”svikaren” Lööf – inte helt oväntat med tanke på hur hon har lyfts fram i media på sista tiden.

Fru Lööf, som visar upp alla tecken på att vara narcissist, säger sig inte ha några ambitioner att bli statsminister – hon vill enbart hjälpa till med att vända ut och in på alla möjligheter att stänga ute SD från makten. Tillåt mig skratta! Självklart strävar hon efter att bli Sveriges första kvinnliga statsminister, allt annat är ren och skär lögn. Denna karriärist skulle kunna gå över lik för att uppnå sina mål!

Men än är inte sista ordet sagt och det finns fortfarande ett sista halmstrå att klamra sig fast vid – nämligen det faktum att Lööf genom sitt fulspel har bränt alla sina broar och därför saknar bundsförvanter. Förurom tamburmajoren så klart, men han räknas inte – han har själv gjort sig extremt impopulär bland Liberalerna ute i landet och ska vara glad om han överlever som partiledare till efter nyår!

Socialdemokraterna är troligtvis inte särskilt sugna på att varken ingå regering med Lööf och än mindre stödja henne som statsminister. Anledningen stavas LO, som inte drar jämt med Lööf överhuvudtaget och man vill inte riskera att gå miste om alla sköna stålar som LO bidrager med. Således kommer man nog att antingen rösta mot Annie Lööf eller lägga ned sina röster.

Det blir några svajiga veckor till framöver, där man ämnar dricka kaffe och diskutera möjliga regeringsbildningar – allt medan välfärden krackelerar, den grova brottsligheten med dödsskjutningar och våldtäkter når nya höjder samt FN-avtalet om migration myglas igenom!

602850

Annonser

En reaktion till “Annie Lööf fick sonderingsuppdraget – men vem kommer att backa upp henne?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s