Sverige är unikt i världen med sina naiva politiker – omvärlden fortsätter att skaka på huvudet!

Den politiska cirkusen i Sverige har lämnat avtryck även utanför landets gränser och ingen förstår riktigt varför Sverige och Tyskland skall vara de sista europeiska utposterna.

I dagens danska tidning Politiken skriver man nyktert om Sveriges unika situation med anledning av utkomsten av dagens statsministeromröstning.

De svenska politikerna ser situationen som ett uttryck för ett europeiskt vägskäl. I andra länder har invandringskritiska partier fått en plats i regeringen eller åtminstone fått inflytande på dess politik. I Sverige kämpar man istället för att hålla Sverigedemokraterna utanför all form av inflytande, varför man fortfarande inte har någon svensk regering på plats 66 dagar efter riksdagsvalet.

Allt handlar om att utestänga ett parti som anses vara allt för invandringskritiskt i ett modernt Europa. Professor Drude Dahlerup, institutet för statskunskap vid Stockholms Universitet:
-”Just nu är det Sverigedemokraterna som styr den politiska utvecklingen, medan övriga partier överväger om de skall ge sig in i striden.”

För oss som bor i landet är det ytterst plågsamt att tvingas bevittna hur Sverige går mot strömmen med den röda flaggan i topp!

https://politiken.dk/udland/art6840912/»Endelig-er-svensk-politik-ikke-kedelig«

ulf.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s