Sverige har ett dysfunktionellt rättsväsende!

Aftonbladet rapporterar nu att de tre män – 18, 20 och 29 år gamla – som sitter anhållna efter gruppvåldtäkten av en 20-årig kvinna i fredags kväll i Björns Trädgård på Söder i Stockholm, idag häktades på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt och rån.

Det mest makabra är att åtminstone två av männen tidigare har dömts för brott:
20-åringen, som sedan tidigare är dömd för stöld- och ringa narkotikabrott, är även misstänkt för en annan våldtäkt som ska ha ägt rum i februari. 18-åringen är tidigare dömd för misshandel och ringa narkotikabrott medan 29-åringen verkar vara ostraffad.

Här ser vi tydligt hur svenskt rättsväsende återkommande misslyckas med sitt åtagande och det är uppenbart att unga kriminella individer återfaller i brott gång på gång. Troligen kommer de att lägga ned fallet på grund av brist på bevis eller så får de på sin höjd några timmars samhällstjänst.

Förstår ni vilka ofantliga summor detta kostar samhället varje år? För att inte tala om resurser!

Jag ser det själv i mitt arbete hur klienter återkommer gång på gång för nya förseelser och även om det är ett ringa brott, så måste det överklagas ända upp till högsta instans oavsett om klienten bett om det eller ej (ibland befinner de sig utomlands på okänd adress), eftersom advokaten annars riskerar att prickas om klienten kommer med invändningar i efterhand.

Det är verkligen ett bedrövligt rättssystem vi har i det här landet och jag ser inte hur det skulle kunna bli bättre. Det pågår inget förändringsarbete om man säger så, utan byråkratin maler på dag ut och dag in, samtidigt som man sparkar på offren.

Sverige har ett dysfunktionellt rättsväsende och många medborgare har för länge sedan tappat tilltron till systemet. På den pixlade bilden från rättssalen, ser man att det inte rör sig om en ”etnisk svensk” för att uttrycka mig diplomatiskt och flera rapporter det senaste året pekar på att en stor del av våldtäkterna som begås utförs av män med invandrarbakgrund. Samma sak gäller dödsskjutningarna som skakar Sverige, där kriminella gäng har ihjäl varandra på öppen gata.

Allt bottnar i ett utanförskap som våra politiker skapat under lång tid tillbaka, men nu inte vill ta ansvar för.

Hade de begått dessa gärningar i sina egna hemländer hade man utdelat riktigt hårda straff, vilket fick mig att tänka på att vi kanske inte ska motarbeta shariadomstolar ändå? Men då får vi så klart en del problem med ojämställda sharialagar som drabbar främst det täcka könet – men so what?!Kvinnoförtrycket är ändå redan en del av vårt samhälle och välkomnas av hela etablissemanget, så det är väl bara att köra på eftersom vi redan är vana att titta åt det andra hållet!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yvwvW2/tre-haktade-for-gruppvaldtakt-pa-sodermalm

brinkemo1-1024x768.jpeg

Annonser

En reaktion till “Sverige har ett dysfunktionellt rättsväsende!

  1. Det är ett litet fåtal som begår majoriten av brott.Har inte exakta siffror men det är under hundratusen kriminella som utför 90 procent av alla brott.Lås in packet för gott.Ta med alla syltryggar inom rättsväsendet och lås in också eftersom de indirekt är medbrottslingar.Vi har nu en syltryggsåklagare som gång på yrkar på milda påföljder för grova brott.Kärringen pissar på alla brottsoffer.Ut med packet inom rättsväsendet!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s