Efter DÖ 2.0 – nu krävs handling!

Efter att ha smält gårdagens händelser, där talmannen Anders Norlén gjorde om sin bravur med DÖ genom att skapa DÖ 2.0, kan jag konstatera att vi är många som känner att vi nu på allvar lever i en demokratur.

Eftersom jag ser Danmark som ett föregångsland på många sätt, så är det intressant att jämföra länderna och vad passar bättre just nu än att titta på hur de hanterar ”främlingsfientliga” partier. Nästa år är det nämligen val i Danmark och som jag skrev om häromdagen så finns det ett nytt parti som lobbar för en ännu mer restriktiv migrationspolitik än Dansk Folkeparti, nämligen ”Nye Borgerlige”.

Efter att partiet hållit sitt årsmöte i helgen, med ett kraftfullt anförande av partiordföranden Pernille Vermund som verkligen belyste problemen och kallade en spade för en spade, har det varit rätt tyst i media. Inga fördömanden, inga ledare eller kolumnister som målar upp Danmarks undergång om detta parti kommer till makten, inga representanter från andra partier som går i taket och bräker rasist, nazist eller fascist samt inga vänsterdemonstrationer eller hatattacker.

Hade det här skett i Sverige hade det varit ramaskri från alla håll och kanter – i landet mellanmjölk måste allt vara politiskt korrekt och ve den som yppar ett sanningens ord! Det kalls demokrati och yttrandefrihet, två ord som för länge sedan utraderats från kartan i vårt eget land. I Danmark låter man uppenbarligen alla få komma till tals oavsett politisk hemvist och man respekterar att människor har olika åsikter!

Partierna som sitter i Folketinget har inga som helst problem med att samarbeta med Dansk Folkeparti, vilket man gjort i två mandatperioder genom att DF agerat stödparti åt regeringen. Inför kommande val finns det ingen beröringsskräck överhuvudtaget, istället tävlar man nästan om att få partiets stöd. Att som i Sverige ge DK:s motsvarighet SD kalla handen och utesluta partiet från alla demokratiska samtal trots att partiet har stöd från en stor del av befolkningen hade aldrig kommit på fråga.

Mycket talar för att de Nye Borgerlige också kommer att ta plats i Folketinget efter valet och med två starka invandrarkritiska partier i maktens boningar talar mycket för att Danmark kommer att få styr på problemen. Sverige är totalt nedtyngda av samma problem och befinner sig i en helt annan kaliber eftersom vi inte ens närmat oss problemets kärna och med den stigmatisering som råder så ser vi inte ut att få det minsta ordning på landet den nästkommande mandatperioden heller.

En annan sak som är värd att notera är att både Dansk Folkeparti och Nye Borgerlige grundades av kvinnor – Pia Kjærsgaard respektive ovan nämnda Pernille Vermund. I Sverige däremot domineras tyvärr högerpolitiken i allt för stor utsträckning av män, men man ser fler och fler kvinnor som öppet vågar stå för sina åsikter och hade vi inte haft ett sådant polariserat debattklimat tror jag att det öppna stödet hade varit mycket större.

Samtidigt som det är upplyftande att titta på det politiska och mediala etablissemanget i Danmarks, som skiljer sig markant från Sveriges, så är det samtidigt deprimerande eftersom man slås av hur förfärligt vårt samhälle och så klart samhällsklimatet har blivit.

Vi är många som just nu suktar efter att få lämna det sjunkande skeppet i Sverige, men för oss som inte kan flytta börjar det bli dags att ta tjuren vid hornen. Ilskan pyr hos väldigt många efter att ha blivit trampade på så länge och hade det här varit ett annat europeiskt land så hade folk redan stått utanför Rosenbad och skanderat ”Demokrati på riktigt” och ”Sluta med lekstugan”.

Men i det menlösa landet i norr fogar vi oss istället efter de maktsuktande politikernas vilja och tänker att det får gå i fyra år till så blir det kanske bättre sedan. Sunt förnuft säger dock att det inte kan bli bättre – bara sämre!

Det är nu vi behöver den här Messias som jag pratade om häromdagen – en ledare från folket som kliver fram och får med sig medborgarna i en massprotest! Även om jag har över 3.000 personer som följer mina inlägg på sociala medier, så är det en droppe i havet om man vill att Svensson ska resa sig ur soffan. Vi behöver ett riktigt dragplåster som kan ge PK-Sverige en dansk skalle!

Danmark.jpg

2 reaktioner till “Efter DÖ 2.0 – nu krävs handling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s