Ulf Bjereld från Tro och Solidaritet kräver amnesti för alla ensamkommande!

Att den tvivelaktiga och antisemitiska Socialdemokratiska organisationen Tro och Solidaritet bevisligen har starka kopplingar till Muslimska Brödraskapet har fastställts otaliga gånger det senaste året, inte minst av Ledarsidorna. Nu tar organisationen öppet ställning för att Sverige skall ge alla ensamkommande amnesti genom en debattartikel i dagens Aftonbladet, där förbundsordföranden Ulf Bjereld skriver att det är en politisk strid som är värd att tas.

Bjereld menar att de medicinska bedömningarna inte är tillräckliga och pekar på hur tre myndigheter – Socialstyrelsen, Riksmedicinalverket och Migrationsverket – bidragit till att hundratals ensamkommande fått sin ålder uppskriven på ett felaktigt sätt.

Vidare trycker han på att de blodiga striderna i Afghanistan och Syrien kommer att fortsätta prägla vår närmaste framtid. Detta synes mig som ett märkligt uttalande eftersom Syrien har börjat kalla hem alla flyktingar som lämnat landet för att hjälpa till med återuppbyggandet nu när lugnet börjar lägga sig. Vad gäller Afghanistan så är området i Kabul en konflikthärd, men det finns flera säkra platser i landet och myten om att människor ”flyr för sina liv” hela långa vägen till Sverige börjar bli rejält urvattnad!

Migrationsverket har bedömt att dessa individer saknar skyddsskäl och skall återvända hem. Således finns det ingen grogrund för att ge dessa personer amnesti som Bjereld förespråkar!

Jag blir lätt illamående över att läsa hur Bjereld indirekt försöker pressa fram ett politiskt ställningstagande genom att skriva att ”en övergångsregering skall vara försiktig i sina politiska beslut”. Han pekar också på att den parlamentariska majoriteten för gymnasielagen är intakt.

”Med de rödgrönas 144 mandat och Centerpartiets 31 mandat når de precis den riksdagsmajoritet på 175 mandat som de behöver för att kunna fortsätta agera i gymnasielagens anda, oavsett hur regeringsbildningen ser ut. De riksdagspartier som stödde gymnasielagen skulle kunna ta initiativet i denna sak och gärna tillsammans med till exempel Liberalerna och Kristdemokraterna, snabbt samråda kring en amnestilagstiftning för de ensamkommande. Därmed minskas den administrativa bördan för myndigheterna, den komplicerade gymnasielagens intentioner kan uppfyllas med avseende på att värna dem som har väntat längst på asylbesked. Vi minimerar risken för framväxten av ett skuggsamhälle i avslagens fotspår och vi visar återigen omvärlden att Sverige står upp för de utsatta.”

Hur kan Ulf Bjereld på allvar förespråka att väntan på ett asylbesked är ett giltigt asylskäl? Personens skyddsbehov regleras inte av hur lång tid man får vänta på beslutet, utan baseras på hur situationen ser ut i hemlandet! Detta tjat om de ensamkommandes psykiska ohälsa och risk för självskadebeteende står mig upp i halsen när vi samtidigt har tusentals svenska ungdomar som mår psykiskt dåligt, skär sig och begår självmord i väntan på att få komma till hos en psykiatrisk vård som är i upplösningstillstånd med årslånga köer.

Alla dessa debattinlägg om de ensakommande har samma innehåll oavsett vem som står som avsändare – snart kan de bara göra ”copy+paste” och ändra författare längst ned i debattartikeln.

Nej Ulf Bjereld, Sverige står inte upp för de utsatta! Sverige struntar nämligen i sina egna medborgare och man står heller inte upp för alla utsatta kvinnor och flickor som lever i förtryck under hederskulturen. Däremot vill vi gärna framställa oss själva som en humanitär stormakt och slösa bort alla skattepengar på ekonomiska migranter som inte har skyddsskäl, istället för att ta hand om vår egen befolkning!

http://www.unvis.it/https://www.aftonbladet.se/debatt/a/dderOw/amnesti-ar-nodvandig-for-ensamkommande

amnesti.jpg

Annonser

9 reaktioner till “Ulf Bjereld från Tro och Solidaritet kräver amnesti för alla ensamkommande!

 1. Jag försöker hela tiden att hitta logiska förklaringar till att olika människor på olika sätt pratar sig varma för de ensamkommande.En sak har jag förstått och det är att i de flesta fallen handlar det om ren egoism och till exempel så utnyttjas många av dessa ungdomar sexuellt av homosexuella män.Det är en förklaring av många men alla har sin grund i att dessa ensamkommande är en svag och utsatt grupp som på olika sätt utnyttjas.

  Gilla

 2. Pratar vi (Rolf) om de 9000 som nu blivit 23000?
  Dessa män i 20 – 30årsåldern, ska placeras ut i svenska skolor, bland svenska 14-15 åriga söta flickor!
  Hur fan är det tänkt att det ska gå?
  Jag blir så förbannad över svensk flathet och över att Lööf, som 92% inte röstade på, att hon kan bestämma över dessa jävla afghaner!!!

  Gillad av 1 person

  1. Fast dessa ensamkommande ÄR en svag och utsatt grupp som pga sin utsatthet utnyttjas bland annat sexuellt.Man blir kanske en ”jävel” när en medelålders gubbe i en ”welcome refugee”-väst för betalning vill bli avsugen.Det bästa för alla vore att dessa ensamkommande aldrig kommit hit.

   Gilla

 3. Idag lever 24 000 barn med föräldrar som är hemlösa. Totalt finns 33 000 hemlösa i Sverige, 5900 lever i akut hemlöshet.
  Minst 231 500 svenska pensionärer har så låga pensioner att de klassas som fattiga.
  Hur kan man som förbundsordförande för Socialdemokratiska Tro och Solidaritet kräva amnesti för män som i flera instanser fått avslag eftersom de saknar skyddsskäl. Vi kanske skulle se om vår egen ”familj” innan vi bjuder in främmande män som saknar identitet.

  Gillad av 1 person

 4. En svensk folkomröstning om migrationen vore bra. För enligt olika utredningar är det över 60 procent av folket som vill ha mindre flyktingar.
  Det är alla hedliga arbetare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s