Ibland vill man bara återvända till filterbubblan ”in the good old days”!

På dagens spinningpass var det ett nostalgipass med mycket gamla låtar från när man själv var ung – till och med min första singel en gång i tiden med ”The Pinks” som nedvarvning, vilket var mycket otippat.

Att lyssna på hits från förr väcker många minnen till liv, men de två bestående känslorna är:
1. Vad gammal jag har blivit.
2. Ta mig tillbaka till min rosa bubbla, där jag kan fortsätta vara naiv och ovetande.

Det här var nämligen på den tiden när jag fortfarande var ung och oförstörd på många sätt. Man trodde på vad våra makthavare deklarerade, man trodde inte att EU var en korrumperad organisation, man hade fortfarande respekt för Sveriges statsminister och förtroende för våra makthavare att de skulle leda oss rätt på livets bana, man tyckte fortfarande att FN var en fantastisk organisation med det nobla uppdraget att bringa fred i hela världen, Svenska kyrkan bestod fortfarande av präster som stod upp för kristendomen, poliser höll ordning och man såg upp till dem, Palestina var det stora offret och Israel satan, allt som tidningarna skrev var sant och man svalde varje ord, migranterna var fortfarande riktiga flyktingar istället för lycksökare, man kunde gå ut på kvällen och natten utan att känna sig otrygg och man trodde verkligen att vi bodde i en demokrati med yttrandefrihet.

Ibland önskar man att man hade en dörr med en nyckel som man kunde vrida om och kliva in i sin rosa bubbla igen, för att glömma alla insikter som man har fått det senaste decenniet.

Just idag när det har varit mulet och regnat hela dagen har det känts extra tungt att försöka se ljuset. Tanken ”VAD FAN FÅR JAG” dyker också upp och det blir svårt att motivera sig att fortsätta gå till jobbet i 20 år till och bidraga med skattepengar som jag och mina barn knappt får se röken av eftersom de går till helt andra samhällsgrupper.

Det är tungt för alla oss som vet och så klart frustrerande att se alla dessa grupper med människor som inte vet eller snarare inte orkar bry sig. Det blir extra märkbart nu när vi precis haft val och man vet att vi har fyra år till framför oss med fortsatta inkompetenta politiker samt en fruktansvärt oansvarig migrations- och integrationspolitik, såväl som en vård- och skolsektor som inte kommer att få de resurser och pengar som de så väl behöver för att fungera på ett korrekt sätt. Dessutom knackar anarkin på dörren utan att polisen har resurser för att hantera det samtidigt som jihadister flyter in och ut genom våra öppna gränser.

Jag tror aldrig att behovet av en stark ledare med kurage och vett i skallen har varit större än nu! Sverige håller på att smulas sönder och politikerna bara dricker kaffe och softar. Löfvén, Kristersson och Lööf kan alla tänka sig att intaga rollen som Sveriges statsminister, men de har varken modet, kunskapen eller politiken som krävs för att leda oss i rätt riktning.

På måndag är det lite av en ödesdag när Löfvén ska avlägga rapport till Talmannen. Jag befarar det värsta – antingen har han lyckats få med sig de övriga sex partierna och får lov att bilda en ny rödgrön allians, eller så står Annie Lööf redo att ta över stafettpinnen. Oavsett blir det olidligt och ibland önskar man att man inte hade barn för då hade man varit fri att bosätta sig vart som helst – Tjeckien skall vara bra har jag hört. Men nu är man fast i bananmonarkin som enligt så många politiskt korrekta medier och ministrar skall vara ett av världens bästa länder att leva i – konstigt att den känslan aldrig tycks infinna sig!

Men livet går i vågor och det går att hitta små ljuspunkter varje dag om man anstränger sig och det är dessa halmstrån vi får greppa för att göra livet drägligt! Vår uppgift får bli att uppfostra nästa generation till att inte bli samma klåpare som många av oss och det viktigaste av allt – vi ska upplysa dem så att de inte förvandlas till menlösa varelser som tror gott om allt som de matas med i det politiskt korrekta Sverige. Att kunna tänka utanför boxen och fatta egna beslut är några av de viktigaste egenskaper som nästa generation behöver!

naive.jpg

Annonser

9 reaktioner till “Ibland vill man bara återvända till filterbubblan ”in the good old days”!

 1. Bidra med skattepengar, tror inte det!
  Jag äter hellre barkbröd än bidrar till detta vansinne.
  Tjeckien är ett av mina favoritländer, det kan jag varmt rekommendera fast språket är lite lurigt.
  Tack för dina krönikor, skönt att man inte är ensam om att genomskåda detta spektakel.
  Önskar dig en bra helg.
  Vänlig hälsning Tobbe.

  Gillad av 1 person

   1. Köpbojkott är bättre.Man skadar inte sin egen ekonomi bara ”fiendens”.Räkna ut hushållsutgifter för en månad och dra sen ner inköpen med hälften.Det som blir över köper man en ny bil för:D

    Gilla

   1. Pfuh…. det där är en bra fråga.
    Vad ska/kan man göra utan att vara eller ens låta radikalt?
    Själv håller jag på att samla information, att bli påläst, så att jag vet vad jag snackar om. Problemet är att det går inte att diskutera med folk nån mer sen, för att man tappar bort dem ganska snabbt…. om folk ens vill lyssna utan skällsord.
    Folk är så….. obildad, oinformerad och ointresserad! Jag måste bli bättre att förklara och debattera, men till vilken nytta?
    Ibland tror jag att det vore bäst om hela samhället gick åt helvete, så att man kan bygga på nytt.
    Först trodda jag att det var mestadels migration och islam som var problemet, sen kom socialismen och globalismen till och nu även zionismen/judaismen. Hur kan man förklara och bekämpa sånt??

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s