Alliansen tar makten i Ystad i minoritet och vägrar samtala med SD!

Kappvändarpartiet Centern har slutligen valt sida i Ystad kommun. Efter att förra mandatperioden ha stuckit kniven i Alliansens rygg, eftersom makten hägrade på den rödgröna sidan, återvänder man nu till Alliansen för att bilda ett borgerligt styre.

Men tro inte att det är tåga i den här lokala borgerliga gruppen – nej då, de tänker givetvis INTE varken samtala eller samarbeta med Sverigedemokraterna! Istället satsar de allt på ett minoritetsstyre, vilket kommer att innebära att det blir en svårstyrd mandatperiod eftersom SD har vågmästarrollen.

Det är rent ut sagt äckligt att se hur Centerpartiet dikterar villkoren vart de än drar fram och ve den som överhuvudtaget tänker tanken på att uppföra sig som en civiliserad människa och föra samtal med andra människor som är av annan åsikt än en själv. Jag orkar inte ens tänka på vad det här innebär för lokalpolitiken framöver – fler ensamkommande, mer bidrag, mer islamisering, mer kvinnoförtryck och hamnutbygget lär väl fortsätta även fast man saknar finansiärer. Kommunen ligger redan i topp över de mest skuldsatta så efter de här fyra åren kanske vi seglat upp till en första plats!

Min röst i kommunvalet gick till Kristdemokraterna i hopp om att de skulle våga ta steget och inleda samtal med SD, men tyvärr verkar grupptrycket vara för starkt.

I veckan är det dags för det första Kommunfullmäktigemötet och då ska de också behandla mitt medborgarförslag om slöjförbud i skolan. Jag hade vissa förhoppningar om att KD och M samt möjligtvis L skulle vara positivt inställda till att åtminstone tillsätta en utredning eller vad man nu gör, men det lär ju inte hända när Centerpartiet ska ha sista ordet. Det kommer troligen inte ens att bli någon diskussion – bara ett enda stort nej!

För mig är det här beskedet likvärdigt med en fyraårsperiod med transparent kommunpolitik, där man måste kämpa för att hålla sig på banan. Trist att de har så insnöade politiker i Ystad som inte vågar tänka utanför boxen!

http://www.ystadsallehanda.se/article/centerpartiet-har-valt-sida-ystad-far-borgerligt-styre/?fbclid=IwAR3M1SSPmBWAfgSq3oMVQpS1EQk8jIVp6NBWSBnNz8tFcy_JsjOTtCVhnro

ystad

Annonser

En reaktion till “Alliansen tar makten i Ystad i minoritet och vägrar samtala med SD!

  1. Den där moderaten tycker tydligen att det skall bli ”spännande”.Vad är det för spännande med en svårstyrd kommun? Synd att artikeln om ditt förslag är bakom betalvägg,jag gynnar inte Ystads Allehanda men någon prenumeration och nu blir det inga alls inköp i Ystads kommun.Fika kommer jag att göra i grannkommunerna.Bojkott åt Ystad!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s