15-årig pojke i Bagdad mördad för att han såg ut att vara homosexuell – mördaren filmade hans sista minuter i livet!

Jag hade inte tänkt skriva om den här nyheten från början, eftersom det känns tungt som mor att ta del av detta. Men samtidigt är det viktigt att belysa vad som pågår i dessa länder där bokstavstroende islamister vägrar låta människor leva som de vill i frihet. Att vi importerar dessa tankegångar gör inte saken bättre! Det blir kontraproduktivt att ge skydd åt de som är förföljda på grund av sin sexuella läggning, samtidigt som vi tar in deras belackare – det kan bara sluta illa!

En chockerande video delas på irakiska sociala medier, där en tonårspojke blir brutalt knivhuggen för att han såg homosexuell ut och man filmar även offrets sista minuter i livet.

Offret är en 15-årig pojke, Hamoudi al-Mutairi, som tidigare hade postat en bild på sig själv där han utmanade de rådande könsstereotyperna. Mutairi blev överfallen på vägen hem och knivhuggen upprepade gånger i magen. Videon visar hur pojken ligger på sidan täckt av blod och en röst, som man tror härrör till förövaren, frågar vad han heter, vart han bor och andra detaljer om honom. En fråga lyder: ”vem är din pojkvän?”.

Förvirrad och chockad frågar offret mannen med kameran vart allt blod som täcker buken kommer ifrån, varpå mannen skämtsamt svarar ”Det är dina tarmar som är ute”.
Mutairi ber sedan om att få komma till ett sjukhus och videon slutar med att pojken säger: ”Jag vill ha min mamma”.

Många irakier som stödjer HBTQ-rättigheter har visat sin ilska på sociala medier och misstankarna om att pojken blev mördad för att han bröt mot de rådande normerna.

En Twitteranvändare uttryckte: ”Ett oskyldigt bar blev dödad i Irak bara för att man misstänkte att han var gay. Jag tycker att omvärlden och särskilt HBTQ-samfunden ska ta ställning.”

Regeringen har ännu inte kommenterat händelsen.

HBTQ-personer är vanliga offer i Bagdad och även på andra håll i Irak. Antal attacker har dramatiskt ökat år 2009 och sedan igen år 2012. Attackerna har skyllts på militär, regeringens säkerhetsstyrkor eller individer som är kända för offret, som till exempel familjemedlemmar.

Människorättsorganisationer har dokumenterat flera fall av män som avviker från traditionella sexuella preferenser som har blivit arresterade, torterade och ibland våldtagna av medlemmar av polisen eller militären.

http://www.kurdistan24.net/en/news/cd2f53d3-9df6-4276-b6d5-dd3a8f01ad4e

hamoudi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s