Ge uppdraget åt Ebba istället!

Jag är förbluffad över att svensk media fortsätter att hänge sig åt att rapportera samt kritisera allt som USA:s president Trump gör när vi har ett eget vuxendagis i Sveriges riksdag!

Efter nyheten om att Alliansen tänker styra Stockholms stad tillsammans med Miljöpartiet, vilket innebär att Moderaterna svek hela sin väljarkår i huvudstaden genom att lägga den utlovade Östliga förbindelsen på is i fyra år, trodde jag inte att det kunde bli värre. Men jag hade fel – Ulf Kristerssons uttalande tidigare idag om att han ämnar driva en M-ledd regering som tar stöd av Allianspartierna om de vill och om de inte vill just nu så har de stående platser som väntar om de ändrar sig i framtiden. Jösses! Är det så man skapar en stark regering som med fast hand ämnar styra vårt land? När han ändå är igång kan han väl upplåta sin egen plats som partiledare till någon med lite mer vett i skallen!

Sverigedemokraterna har gång på gång, ända sedan valresultatet presenterades, deklarerat att man inte tänker stödja en regering som inte låter partiet få inflytande. Kristersson deklarerar trots det unisont med de övriga sex partierna att SD ska stängas ute och därmed basta! Det är därför uppenbart att SD kommer att fälla regeringen, vilket Jimmie Åkesson också uttalat till media tidigare idag. Varför lägger man två veckor på att presentera alternativ som man ändå vet är körda från början?

Allt detta tidsödslande är bara ett spel för gallerierna! När M-regeringen fälls går frågan över till Stefan Löfvén och sedan ska vi mangla detta i minst två veckor till samt troligen med samma resultat. Sjuklövern verkar tycka att det finns hur mycket tid som helst och det bekommer de inte det minsta att landet står i brand samt är i stort behov av en kraftfull ledare helst redan igår!

För svenska folket är det som bröd och skådespel, förutom att brödet är mögligt och partiledarna inte längre kan hålla masken -dessutom fortsätter våra skattepengar att forsa ut obehindrat till helt fel saker samtidigt som anarki verkar råda på många platser runt om i landet.

Denna fars verkar aldrig ta slut! Jag föreslår att talmannen struntar i att fråga Stefan Löfvén och istället vänder sig till Kristdemokraterna. Jag tror nämligen att Ebba är villig att samtala med ALLA – till och med Sverigedemokraterna. Hon skulle kunna vara den utvalda som enar landet, men tyvärr leder hon ett minoritetsparti och är kvinna – två saker som talar emot henne.

Jag har också tyckt mig märka en upptrappning i debatten mellan vänster och höger både i artiklar, men även när jag själv diskuterar med andra. Det är mer hårt klimat nu och rasistkortet dras gärna fram i tid och otid trots att ordet för länge sedan har spelat ut sin roll. Men jag kan fortfarande inte förstå vad det är som hela etablissemanget – inklusive media, politiker och vänstersympatisörer – är så rädda för? Det är sedan länge konstaterat att Sverigedemokraterna är ett parti som alla andra numera och att deras partiprogram är hur rumsrent som helst, så vad är det som alla tror ska hända? Det är så löjligt så jag finner inga ord! Hur sjutton kan ett helt lands styre stå och falla med huruvida man ämnar prata med ett parti eller inte? Sverige framstår snart som det mest korkade och introverta landet i världen tack vare denna bejakande stigmatisering!

Det som är värst av allt är att som medborgare tvingas stå med bakbundna händer och bevittna denna fars! Tick tack – tiden går och vi med den! Dags att våra politiker gör det jobb som de belönas rikligt för att utföra. Sitta och fika hela dagarna samtidigt som man vägrar att genomföra sina arbetsuppgifter på ett korrekt sätt är omöjligt för oss vanliga dödliga så varför accepterar vi att våra makthavare kör över oss och kommer undan med det?

bröd o skådespel

2 reaktioner till “Ge uppdraget åt Ebba istället!

 1. Instämmer helt med dig i din text.
  Regeringensbildningen är en enda stor fars.
  När kommer klivet upp ur sandlådan och någon vågar tar ett initiativ att bilda regering i detta brinnande, våldsamma och oroliga land.
  Tiden rinner iväg snabbt om något konstruktivt skall hinna göras innan korthuset rasar.
  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s