Rebecca Weidmo Uvell sätter Liberalerna på plats: ”En Alliansregering kan visst regera med SD:s stöd!”

Mycket bra debattinlägg av Rebecca Weidmo Uvell som deklarerar att en alliansregering visst kan regera med SD:s stöd! Det är nog en av få gånger i Aftonbladets historia som man publicerar någon som skriver ett sanningens ord. Jag vill personligen dock inte ha med varken C eller L i regeringen och hade helst sett en koalition mellan M, KD och SD.

”Malin Lernfelt är orolig för att liberaler ansluter sig till ”värdekonservativa kristdemokrater och reaktionära gammelmoderater” i linjen att Alliansen ska ta makten genom att prata med Sverigedemokrater. Istället tycker hon att L och C ska hoppa i säng med socialister.

Det främsta skälet som anförs, förutom förnumstiga etiketteringar på andra borgerliga, är att SD befinner sig lika långt bort från liberalismen som Vänsterpartiet. Stämmer det påståendet? Vi kan börja med att kolla lite på SD:s politik.
Obligatorisk samhällsorientering för asylsökande, bidrag under etablering ersätts med lån, 900 miljoner kronor besparing kultur, 400 miljoner kronor besparingar för invandrares etablering, 785 miljoner kronor besparing för pensioner för att flyktingars rättigheter minskas, 43 miljoner kronor besparing för åtgärder mot diskriminering, avskaffa jämställdhetsmyndigheten.

Men politiken ovan är inte SD:s utan Centerpartiets. Några av SD:s förslag kan ni däremot läsa här:
Avskaffad flygskatt, 1,3 miljarder mer till polisen, 4 miljarder mer till försvaret, avskaffad kemikalieskatt, sänkning av SINK från 25 procent till 20 procent, avskaffad ISK-skatt, återställt RUT och ROT, avskaffande kvotering i föräldraförsäkringen, slopat sjuklönekostnad för småföretagare, ja till vinst i välfärden.

Här avslöjar sig Lernfelt bygga argumentationen inte på fakta om SD:s politik utan på gissningar eller fördomar, jag vet inte vad som är värst. Jag är moderat och skulle aldrig rösta på SD själv.

Men att hävda att SD är lika icke-liberala som före detta kommunister är helt fel faktiskt. De är en lustig blandning av sossarna, socialliberalism och klassisk moderat politik.

Just därför kommer en Allians-regering kunna regera med SD:s stöd helt enkelt för att man redan från början delar en samsyn om stora politikområden som ekonomisk politik, försvar, polis etc. En sådan regering kommer kunna införa betydligt mer liberal politik än något annat regeringsalternativ.

Att som liberal hävda att regera ihop med riksdagens minst liberala partier S och MP är ett rimligare alternativ bygger bara på att en personlig känslomässig aversion mot SD helt dominerar, inte på realpolitiska förutsättningar. För en sådan regering har inga förutsättningar.
Lernfelt ”glömmer bort” att dessa partier vill avskaffa all valfrihet inom hela välfärden, höja skatterna, tvinga företag att stanna i Sverige genom att införa en flyttskatt på icke realiserade vinster, rasera 3:12, öka regelbörda för företagare, införa mer kvotering och en massa annat dumt som bygger på ren socialism.

Det är också historielöst att vilja göra gällande att Liberalerna är garanten för liberalismen i svensk politik idag. Partiet som älskar kvotering och ville införa löntagarfonder i Sverige och därmed planekonomi för bara 40 år sedan. Det har inte vi i landets riktiga höger glömt bort.

Istället för att oroa sig över att Moderater, som är de mest frihetsälskande i svensk politik, ska ”köra ner i högerdiket”, borde liberaler fundera på hur det kan vara liberalt att vilja bli dörrmatta åt socialister.”

Rebecca Weidmo Uvell, borgerlig opinionsbildare och författare

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/3jbvzA/en-liberal-ska-inte-bli-dorrmatta-at-socialister

Weidmo Uvell

Annonser

2 reaktioner till “Rebecca Weidmo Uvell sätter Liberalerna på plats: ”En Alliansregering kan visst regera med SD:s stöd!”

  1. Jag tycker att det är jättebra ifall man genom skatter kan få människor att i sin vardag minska användningen av kemikalier.Likaså tycker jag att de som använder det smutsiga flyget skall betala för det.Forskning behövs för att ta fram på riktigt miljövänligare alternativ och det är bra ifall staten bedriver forskning själv.Där behövs skattepengar.
    Vi ser hur bemanningsföretag skinnar samhället när de tillhandahåller samhällstjänster inom tex sjukvård.Begränsa vinster i välfärden.Ett exempel på hur vinster i välfärden används är ju det företaget som driver skolor och investerar i Saudiarabien.Hade folk visst att SD stödjer sånt hade de ju inte fått många röster.

    Gilla

    1. Begränsa vinster i välfärden t.ex. sluta tillhandahåll skattefinansierade tolkar livet ut för personer som inte kan svenska och där pengarna rinner ner i privata tolkföretags kassakistor som vinster i välfärden, personliga assistenter är ännu en lurendrejerimöjlighet där folk skor sig på svenska skattepengar och gör enorma vinster i välfärden, hem för utlänningar som befinner illegalt i Sverige som tar ut rejäla ersättningar som vinster i välfärden, utländsk vårdpersonal som inte pratar svenska men som trots det gör vinst (dvs. får lön) i välfärden, islamska skolor där skattepengar försvinner till utlänningar som vinster i välfärden. Det finns säkert många fler exempel på hur vinster i välfärden hamnar i utlänningars fickor och bankkonton.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s