Ett modernt Romeo & Julia-drama!

En muslimsk flicka bands fast vid ett träd och piskades skoningslöst av en grupp bybor i den indiska staten Bihar tidigare i veckan på grund av att hon hade rymt med en hinduisk pojke.

Flickan och pojken gick på samma skola och blev kära i varandra. När flickans föräldrar fick reda på förhållandet så hindrade de dottern från att gå till skolan och varnade henne dessutom för att möte ungdomar från andra religioner, men hon fortsatte ändå att träffa pojken.

Den 30 september rymde hon slutligen med sin pojkvän och efter tre dagars sökande hittade man henne i en grannby, men pojken flydde scenen.

Flickans familjemedlemmar förde flickan till sin by där hon ställdes inför bydomstolen, som ansåg att agerandet var så pass allvarligt att det krävdes att flickan straffades publikt. Flickan bands således fast vid ett trä och misshandlades grovt av lokala bybor tills hon blev medvetslös. Hon förblev bunden i fem timmar innan lokalpolisen kunde nå fram till henne och rädda henne.

Flickan har sagt till media att hon är förälskad och beredd på att bli straffad:
”-Jag älskar honom och jag kommer att gifta mig med honom oavsett vad som händer. Jag är vuxen och kan själv bestämma över min framtid. Jag tror inte på kaster eller religioner. Jag är 19 år gammal och kan mycket väl bestämma vem jag ska gifta mig med såväl som vem jag inte ska gifta mig med.”

Polisen utreder fallet och meddelade idag att man registrerat ärendet och planerar att arrestera personer. Flickans far har sagt att han ville gifta bort sin dotter med en lämplig pojke från deras eget samfund, men att hon smet ut på natten när det inte fanns någon el och rymde sin väg.

”Kärlek” är fortfarande tabu i det konservativa Bihar och flera personer som har stått upp mot den existerande sociala ordningen har fått betala med sina liv, blivit bannlysta från sina byar, fått skyhöga böter eller blivit obarmhärtigt straffade.

I december 2017 blev ett kärlekspar från två olika kaster beordrade att lämna den lokala byn eftersom de blivit kära i varandra.

I oktober samma år, blev två kvinnor som var släkt med varandra dödade och deras kroppar hängdes från ett träd för att de hade blivit förälskade.

I september i år blev en kvinna lynchad och hennes pojkvän förlorade synen – återigen för att de var kära i varandra.

I juni blev en tonårspojke grovt misshandlad och torterad samt lämnad på en öde plats, inlindad i tyglindor som en mumie, men som tur var överlevde han. Samma anledning även där.

En hemsk historia från Bhagalpur-distriktet förtäljer om en lokal bydomstol som beslutade att skjuta ihjäl en pojke för att han blivit kär i en flicka.

I Gaya-distriktet blev en tonårsflicka och hennes pojkvän grovt misshandlade, strypta till döds och brända på bål år 2015 för att de hade blivit kära i varandra.

År 2008 hände en liknande hemsk händelse i Kaimur-distriktet när en 15-årig pojke blev pryglad, drogs genom gatorna med sitt huvud rakat och sedan kastad under ett tåg – anledningen var att han vågat skriva ett kärleksbrev till en flicka från en annan kast.

Forskare menar att dessa incidenter är indikationer på det faktum att samhället inte är redo att förändras och att det fortfarande ger företräde åt den gamla sociala anpassningen av arrangerade äktenskap. Den framstående professorn Sachindra Narayan:
-”De råa behandlingarna av de som blir kära eller väljer äktenskap baserade på kärlek, indikerar hur det etniska egot fortfarande gör motstånd mot utvecklingen och människorna är redo att göra vad som helst för att rädda sin ära.”

Jag kan för allt i världen inte förstå hur man kan låta sin religion eller kast stå i vägen för precis allt. Det kan väl ändå inte vara meningen med att tillbe en gud? Det är förfärligt från början till slut och även om vi inte är på samma nivå som i Indien, så är det lätt att dra paralleller till problemen med klankulturen i Sverige och allt det förkastliga som hör ihop med hederskulturtänket.

Pela är ett bra exempel som vi aldrig må glömma och att bli mördad för att man är kär i någon är helt oacceptabelt! Tyvärr fortsätter dock politikerna att stoppa huvudet i sanden samtidigt som myndigheterna ser mellan fingrarna. Det är lätt att vara givmild och bjuda in radikal islam till Sverige och allt som följer med bokstavstroende klankulturer, men att ta konsekvenserna är minsann inte lika roligt!

https://english.alarabiya.net/en/features/2018/10/06/Indian-Muslim-girl-tied-to-tree-flogged-for-falling-in-love-with-Hindu-boy-.html

india

Annonser

3 reaktioner till “Ett modernt Romeo & Julia-drama!

  1. Det rapporteras om en kvinna i Kalmar som häktats för könsstympning.Det är väl det femte fallet som går till domstol sedan lagen tillkom 1982.Man blir inte imponerad precis.
    Politikerna gapar om nya lagar och fler lagar men mestadels finns det redan lagar som täcker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s