Flera i publiken kastades ut från konsert i Kina eftersom de dansade och visade regnbågsflaggor!

Den 23-åriga brittiska popstjärnan Dua Lipa uppträdde i onsdags i Kinas största stad Shanghai. Under konserten fick hon hjälplöst se på när flera personer i publiken fördes bort från sina platser av säkerhetsvakter bara för att de reste sig från stolarna för att dansa. Andra blev utkastade för att de viftade med regnbågsflaggor. I videor på Twitter kan man se hur dansande fans på de första raderna förvisas från sina platser av säkerhetsvakter under våldsamma protester från de omkringstående. I andra videos ser man hur några fans blir slagna och sparkade när de kommit ut från lokalen.

Igår eftermiddag twittrade Dua Lipa att hon var förfärad över vad som skedde under showen.
-”Jag vill stötta er för er kärlek och tro, jag är stolt och tacksam över att ni kände er trygga nog att visa er stolthet under min show. Det ni gjorde kräver en stor portion mod. Jag vill att min musik ger styrka, hopp och sammanhållning. Jag är förfärad över vad som har skett och jag sänder min kärlek till alla involverade fans. Jag skulle älska att komma tillbaka när möjlighet finns och förhoppningsvis se ett helt rum fyllt med regnbågar.”

Den kinesiska regeringen har generellt blivit sämre på att upprätthålla mänskliga rättigheter under de senaste tio åren. Enligt Human Right Watch har det dock skett en liten framgång när det kommer till HBTQ-rättigheter.

Homosexualitet blev avkriminaliserat år 1997, men det kommer med jämna mellanrum rapporter om sexuella minoriteters rättigheter i det folkrika landet. I april i år ville den kinesiska motsvarigheten till Twitter, Sina Weibo, jämställa homosexualitet med pornografi och våld, då tjänsten planerade att göra en upprensningskampanj på sin plattform. Detta medförde dock så stora protester i Kina att det regerande Kommunistpartiet via partitidningen Folkets Dagblad deklarerade att ”det är sunt förnuft att homosexualitet inte är en mentalsjukdom”.

Sorgligt att det fortfarande är förbjudet med homosexualitet i så många länder runt om i världen. Det som är mest tragiskt för oss är att vi importerar denna sjuka ideologi till Sverige, något som verkar ha gått en stor del av gay-Sverige förbi – man får hoppas att det inte är för sent den dagen de kommer till sans.

https://politiken.dk/kultur/musik/art6700805/Fans-blev-smidt-ud-og-banket-til-kaotisk-Dua-Lipa-koncert-i-Kina

Dualipa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s