Dina barn går inte i repris!

Imorgon presenteras det slutliga valresultatet efter att Länsstyrelsen har kontrollräknat alla röster. Redan nu har siffrorna börjat ”stabilisera” sig och Sverigedemokraterna är återigen tredje största parti efter Moderaterna samtidigt som Miljöpartiet har kommit över 4 %-spärren, så de där överraskningarna som vi alla gick och hoppades på verkar utebli.

Igår kväll försökte jag på ett pedagogiskt sätt förklara för äldsta sonen vad som är de största problemen i Sverige, eftersom han är intresserad samt varför sju partier som alla har haft makten i flera mandatperioder inte ska få chansen att styra i fyra år till. Jag blev inte särskilt långrandig för jag insåg snabbt att det var en dyster framtid som målades upp och jag måste erkänna att där och då började mitt lilla återstående hopp att rinna ut.

Människor till höger och vänster pratar om att flytta från Sverige och dystra prognoser visar att vi får räkna med höga skatter i kommunerna som ändå kommer att ha svårt att få det att gå runt ekonomiskt. I gårdagens SvD varnade bland annat Göran Collert, före detta styrelseordförande i nuvarande Swedbank, att svenskarnas skulder har ökat lavinartat sedan finanskrisen och nu väntar en ny kris, vilket riskerar att få de svenska hushållen att falla som ett korthus. Alla som lånat till sina fina villor och bilar borde ha förstått vartåt det barkar och verkligen inte lägga sin röst på galenpannor som C eller MP som vill bjuda in hela världen på skattebetalarnas bekostnad, eller för den delen S som prioriterar allt annat förutom det egna folket. Jag kan inte för en sekund förstå hur man som förälder kan lägga sin röst på de sju partier som tillsammans lagt grunden och gemensamt raserat hela välfärden samt infört anarki på många håll i landet!

Dessutom vad har det för betydelse om vi har nyval – jag är inte säker på att det blir så stor skillnad för i grund och botten har svenska folket sagt sitt och det kan sammanfattas i en mening: ”Vi bryr oss inte”. Det är nämligen den uppfattningen jag får när jag försöker sätta mig in i hur de resonerat.

Idag är Jimmie Åkesson (SD) inbjuden som talare på Dansk Folkepartis årsmöte och Søren Espersen (DF) skräder inte orden:
-”De andra svenska partierna beter sig korkat om de inte inviterar Åkesson till regeringsförhandlingar.”

Jodå, det är även många svenskar som känner att sjuklöverns partitoppar inte har alla hästar hemma när de tar till sandlådemetoden istället för att agera vuxet och statsmannamässigt. Man visar dessutom en utomordentlig ignorans och föraktfullhet för över 1,5 miljoner väljare! Men man känner inga som helst tveksamheter över att sätta sig i en regering tillsammans med kommunister vars mörka historia gör att SD:s tvivelaktiga grundare en gång i tiden framstår som oskyldiga lamm.

Att flera av dem slår sig för bröstet och representerar S och C, partier som förespråkat rasbiologi, tvångssterilisering och nazism har heller ingen betydelse. Det finns bara en fiende för dem och det är ett demokratiskt invalt parti som har stöd av en stor del av Sveriges befolkning – deras agerande är fullkomligt avskyvärt!

Jag har Facebookvänner från alla läger och mina inlägg är publika så jag hade gärna sett att ni som röstat för Alliansen eller de rödgröna förklarar för mig vad det är som kommer att bli bättre för att Annie Lööf styr Sverige, eller för den del världens mest menlösa partiledare Ulf Kristersson? Vad kan Stefan Löfvén tillföra landet, som han inte lyckats med de senaste fyra åren? På vilket sätt kan en vänsterstyrd regering göra underverk? Hur ska vi få ihop pengar till att försörja alla ekonomiska migranter och deras anhöriga som kommer hit för att söka lyckan? Hur ska vi kunna uppbringa fler vårdplatser och snabba på vårdprocesserna när vi inte har personal? Hur ska lagens långa arm kunna agera och se till att gängkriminaliteten, drogförsäljningen, bilbränderna, våldtäkterna och dödsskjutningarna försvinner från våra gator när vi inte har några poliser? Hur ska skolan kunna återupprätta sitt rykte och få fason på eleverna samt få bort stök och bråk i skolmiljön när vi har lärarbrist? Vart ska alla nyanlända bo, men framförallt vart ska våra barn bo när de är myndiga? Vad är det dessa sju partier helt mirakulöst ska göra för att stoppa den negativa spiralen i våra utanförskapsområden som de inte har lyckats hitta receptet på de senaste 20 åren? Jag vill gärna ha svar på frågorna eftersom en så stor del av befolkningen anser att det är sjuklövern som ska leda oss rätt!

Just nu är det svårt att se min äldsta son i ögonen och förklara att hans ljusnande framtid är på väg att knycklas ihop till en boll och kastas på soptippen! Jag krymper inför uppgiften och jag skäms innerligt! Jag vill gärna veta hur ni andra miljoner föräldrar och mor/far-föräldrar där ute gör för att ljuga era barn och barnbarn rätt upp i ansiktet! Eller tillhör ni den grupp som ”inte bryr sig”?

barn

10 reaktioner till “Dina barn går inte i repris!

 1. De här problemen var inte några större problem här när mina (idag är bägge runt 25) växte upp. Tänkt mycket på detta med barnen/skolan, diskussioner på jobbet. Det är tuffa tider! Mitt ena barn röstar SD, det andra emigrerar till Australien snart (smart) Jag själv blickar åt Norge/Danmark…får se vad som händer. Men vi kanske kan få ha ett litet hopp, att om 4 år har det hänt så mycket ”skit” att över en miljon till vaknat. Jag är inte tyst! För jag tänker på eventuella barnbarn framöver och hur de kommer ha det!

  Gillad av 3 personer

 2. När det flyter som mesr blod görs de bästa affärerna.Jag har halvt på skoj länge sagt att jag skall köpa tillbaka släktgården som förlorades vid ddepressionen 1929.Han som äger den nu är belånad till skorstenrn,skörden har slagit fel och snart finns väl gården på exekutiv försäljning.Jag känner hur min tid har kommit.

  Gillad av 2 personer

 3. Jenny, (jag) tycker mig läsa i din text…uppgivenhet !?!

  ”Dessutom vad har det för betydelse om vi har nyval – jag är inte säker på att det blir så stor skillnad för i grund och botten har svenska folket sagt sitt och det kan sammanfattas i en mening: ”Vi bryr oss inte”. Det är nämligen den uppfattningen jag får när jag försöker sätta mig in i hur de resonerat.”

  För det första så går INGENTING i repris!

  …..och, exakt som du skriver, definitivt inte vår
  framtid!…dvs BARNEN…..
  …alltså, antingen tar VI fighten eller flyr till något
  annat (okänt / nytt).!
  Det är upp till var och en,
  efter förutsättningar.

  NYVAL……kan ju definitivt
  INTE heller vara en repris!

  Puss på kinden.. !😘❤️🇸🇪

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s