De sju hycklarna rider igen!

Jag förstår att många Alliansväljare idag känner stor besvikelse, särskilt de som röstade på Moderaterna i Stockholm, där man bestämt sig för att sova med Miljöpartiet. Svikna vallöften börjar redan dyka upp – till exempel att man skippar kravet på förbud mot tiggeri. Sedan har vi så klart alla som trodde på att Ulf Kristersson skulle kunna axla statsministerrollen som verkligen har åkt på en näsbränna. Själv förstår jag inte ens hur han kunde bli utsedd till ny partiledare eftersom han uppenbarligen saknar alla egenskaper för ledarskap!

För att sammanfatta läget så har Alliansen idag klargjort att de vill regera landet med stöd av Socialdemokraterna, samtidigt som Löfvén i en presskonferens deklarerat att S inte kommer att agera stödparti åt Alliansen samt stämplat nästan 18% av landets befolkning som ”oanständiga”. Detta har dock inte fått Alliansen att tveka, både Lööf och Busch Thor skriver nu på kvällskvisten att Löfvén är så välkommen om han kommer på bättre tankar och att dörren står öppen några veckor till. Inga fördömanden av statsministerns härskarteknik samt mobbning av ett demokratiskt invalt riksdagsparti, numera landets tredje största parti samt deras många väljare. Det goda hatet är alltid accepterat i dessa kretsar.

Rösträkningen pågår för fullt av de sista rösterna och just nu balanserar Miljöpartiet på gränsen till riksdagsspärren – för en stund sedan låg de på 3,8%. Om MP åker ur riksdagen återstår alltså Vänsterpartiet som lagkamrat och Jonas Sjöstedt har under eftermiddagen proklamerat att han inte kräver några ministerposter utan kommer stödja Löfvén ändå och kan tänka sig att rösta på deras budget. Det är märkligt att statsministern hyser agg mot ett parti som aldrig har fått chansen att genomföra sin politik och som heller aldrig varit något reellt hot mot någon förutom i deras fantasi. Vänsterpartiet däremot har en frukantsvärd mörk historia som inte ens är jämförbar med SD:s, men ändå är det aldrig någon som mobbar, kritiserar eller utestänger kommunistpartiet. Man har dessutom en mycket våldsam falang i form av AFA och RF som definitivt har mycket på sitt samvete, men det har heller ingen betydelse för de sex hycklarpartierna!

Jag blir mållös bara vid tanken på att det här spelet pågår rakt framför våra näsor! Hade det varit lite mer jävlarannamma i svensken så hade vi gått ut på gator och torg för att kräva nyval nu – det är ju uppenbart att varken Löfvén eller Kristersson har det som krävs för att styra landet! Dessvärre tror jag att majoriteten av befolkningen inte orkar sätta sig in i alla turer utan för dem framstår det mest som att ”ok det är problem med att bilda regering, men det löser dem nog och jag känner mig trygg i den tanken”. Livet går sin gilla gång och dessa ryggradslösa politiker kommer garanterat att mygla igenom det här i slutändan eftersom de inte möts av folkligt motstånd.

Eftersom Kristersson tyvärr framstår som totalt handfallen så lär Alliansen troligen snart spricka och Lööf samt Björklund kommer skutta över till team Löfvén/Ygeman. Jag befarar tyvärr att vi i slutändan kommer att stå med en fortsatt röd regering – med eller utan MP – med V, L och C som polare med allt vad det innebär.

Ja det känns som en ond dröm just nu, men tyvärr går den inte att vakna upp ur utan det här är vår realitet: En statsminister som föraktar stora delar av befolkningen samt krälar i stoftet för sin nyanlända valboskap och en potentiell statsministerkandidat som inte kan tänka själv och inte heller vågar ta jobbiga beslut!

rädd

Annonser

5 reaktioner till “De sju hycklarna rider igen!

 1. Det är spännande att följa rösträkningen i realtid på valmyndigheten.Känns som att man skall ta söndagens preliminära resultat med en nypa salt med tanke på omfattande felräkningar då.Till exempel så västan halverar V sitt stöd i Heby kommun.
  Alliansen går ut hårt och pressar Löfven och självklart vet de att Löfven aldrig skulle stödja en alliansregering men det är ju bra att ligga steget före för att kunna peka ut Löfven som en samarbetsovillig typ och som bereder väg för nyval.

  Gillad av 1 person

 2. Tack för dina bra kommentarer!
  Visar att jag inte är ensam om att tycka precis som du. Skönt.
  Speciellt tack för din sista bild varje gång. Jag knycker dem och sätter på personaltoalettens dörr!
  / Peter

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s